Rebecca Muskantor och Filippa Bergand.
Rebecca Muskantor och Filippa Bergand. - Foto: TT

Svensk pingissuccé: "Kompletterar varandra"

Alla fyra dubbelpar tog sig vidare till andra omgången i pingis-EM. Trots att Rebecca Muskantor och Filippa Bergand spelade med varandra för första gången.Vi kompletterar varandra bra, sade Muskantor.


Det är inte slut förrän sista bollen är slagen, det gällde i högsta grad i herrdubbelns första omgång i bordtennis-EM i München. Alla fyra paren vann sina matcher och tog sig vidare till andra omgången.

Jon Persson och Anton Källberg var i praktiken uträknade när de på ett mirakulöst sätt vände ett till synes prekärt läge till vinst.

Duon hade den på förhand tuffaste matchen mot franska toppduon Emmanuel Lebesson och Simon Gauzy. Matchen stod och vägde och i fjärde set skaffade sig fransmännen tre matchbollar, men svenskduon vände och tog matchen till ett femte avgörande set.

— Man kan lugnt säga att det är små marginaler, men vi pratade med varandra om att bara hålla bollen på bordet, sade Jon Persson till TT.

Rysare

Femte avgörande set blev en rysare där Persson och Källman till slut vann med 14–12.

— De var väldigt bra på våra korta servar. Vi ändrade och gjorde nästan bara långa servar på slutet och det fällde kanske avgörandet, menade Anton Källberg.

Regerande världsmästarna Mattias Falck och Kristian Karlsson tog hem en säker vinst med 3-1 mot österrikarna Alexander Chen och David Serdaroglu.

— Vi har aldrig tidigare vunnit EM-guld och är därför oerhört fokuserade, sade Kristian Karlsson.

Duon har tidigare vunnit två EM-brons och två EM-silver tillsammans.

Svenskparen möter varandra

I damdubbel blev det vinst för både Filippa Bergand i par med Rebecca Muskantor och Linda Bergström tillsammans med Stina Källberg.

— Det är första gången vi spelar ihop på tävling och det vi gör bra är att vi kompletterar varandra bra, sade Muskantor om att spela med Bergand.

I nästa omgång ställs de båda svenska paren mot varandra och ingen vågar sia om utgången.

— Vi känner varandra väl och vi har tränat en hel del tillsammans på slutet. Det lär nog bli långa dueller, sade Stina Källberg.

Filippa Bergand spelade även en avgörande kvalmatch mot kroatiskan Mateja Jeger för att nå huvudturneringen i singelspelet men åkte ut med 1–3 i set och får därmed se fram emot nästa dubbelomgång.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.