Viktor Claesson firar sitt 1–0-mål för Köpenhamn.
Viktor Claesson firar sitt 1–0-mål för Köpenhamn. - Foto: TT

Köpenhamn vann första mötet – Claesson målskytt

Playoffmötet i Champions League-kvalet mellan FC Köpenhamn och Trabzonspor är fortsatt vidöppet.Efter danskarnas 2–1 mot turkiska Trabzonspor hemma på Parken är det upplagt för en rysare i returen.


FC Köpenhamn vann med 2–1 mot turkiska Trabzonspor hemma på Parken i playoff till Champions Leagues gruppspel.

I juni blev svenske landslagsmannen Viktor Claesson permanent klar för FC Köpenhamn. 30-åringen skulle visa sig vara betydande mot Trabzonspor.

Efter bara nio minuters spel fångade Köpenhamn upp en höjdboll och tog fart framåt via Claesson. Han väggspelade med Rasmus Falk Jensen och gled sedan framåt för ett perfekt avslut till 1–0.

Det var Köpenhamn för hela slanten i den första halvleken. Hakon Haraldsson hade bland annat öppet mål där han prickade utsidan av målburen på ett inspel.

Bara tre minuter av andra halvleken hade gått innan Köpenhamn var framme igen. Denis Vavro nickskarvade en hörna som mittfältaren Lukas Lerager kunde stöta in till 2–0.

Trabzonspor spelade upp sig och hade merparten av bollen. Något som skulle ge utdelning när greken Anastasios Bakasetas provade ett distansskott som oturligt styrdes via Davit Khocholavas ben. Bollbanan blev otagbar för tidigare Arsenalmålvakten, som även gjorde sin debut för huvudstadsklubben, Mathew Ryan.

2–1 stod sig matchen ut och returen i Turkiet är nu vidöppen.

Två andra playoffmatcher till Champions Leagues gruppspel spelades. FK Bodø/Glimt får ta med sig 1–0 till returen i Kroatien mot Dinamo Zagreb och skotska Rangers spelade 2–2 mot PSV Eindhoven, den returen spelas i Nederländerna.

Alla returer spelas den 24 augusti.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

1 timme sedan

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

2 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

2 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

3 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

idag 12:34
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.