Elon Musk har skämtat om att köpa Manchester United. Arkivbild.
Elon Musk har skämtat om att köpa Manchester United. Arkivbild. - Foto: TT

Elon Musks skämt: "Kommer köpa Manchester United"

Elon Musk fortsätter att överraska. Natten till onsdag skrev han på Twitter att han vill köpa storklubben Manchester United."Det här är ett stående skämt på Twitter. Jag köper inte idrottsklubbar", förklarade han ett par timmar senare.


Bilmärket Teslas grundare, tillika mångmiljardären Elon Musk funderar på att ge sig in i den engelska fotbollsvärlden. Åtminstone om man ska tro på det han skriver på Twitter.

”Förresten, jag kommer att köpa Manchester United, varsågoda”, skrev han under natten mot onsdag.

Några timmar senare förklarade han att inlägget var ett skämt.

"Det här är ett stående skämt på Twitter. Jag köper inte idrottsklubbar", skriver han.

Enligt Forbes har Musk en förmögenhet på 270,1 miljarder dollar. Tidningen har uppskattat Manchester Uniteds värde till 4,5 miljarder dollar, vilket motsvarar ungefär 46 miljarder svenska kronor.

Stort lån tynger klubben

Malcolm Glazer köpte Manchester United 2005, för ungefär 790 miljoner pund.

När Glazer tog över Manchester United togs ett lån på cirka 600 miljoner pund, som sedan överfördes på klubben.

Köpet av Manchester United väckte ilska hos fansen eftersom skulderna som genererades från lånet sattes in på fotbollsklubbens varumärke. Lånen som familjen Glazer har tagit har kostat klubben runt 60 miljoner pund, cirka 600 miljoner kronor, om året i form av räntekostnader.

Klubbens ägarskap delades

När Malcolm Glazer dog 2014 fördelades de 90 procent han hade i klubben lika mellan hans sex barn.

I spetsen för den dagliga driften av klubben går Joel och Avram Glazer, de andra fyra barnen är direktörer i klubben.

Manchester United har dock haft stora sportsliga problem i inledningen av den nya Premier League-säsongen. Storklubben har två raka förluster och -5 i målskillnad. Därtill vill många av klubbens supportrar se ett ägarskifte.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

1 timme sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

1 timme sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

2 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

3 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

idag 11:09
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.