Olivia Schoughs Rosengård missade chansen att rycka i toppen. Arkivbild.
Olivia Schoughs Rosengård missade chansen att rycka i toppen. Arkivbild. - Foto: TT

Rosengårds svit bruten – föll i omstarten

Rosengård hade chansen att göra ett miniryck i guldstriden.Då åkte serieledaren på säsongens första förlust.Piteå vann med 2–1 i den allsvenska omstarten.

Rosengård har gått som tåget i fotbollsallsvenskan den här säsongen. Skånelaget gick obesegrat genom de första 15 omgångarna – tolv segrar, tre oavgjorda – och rundade av vårens ligaspel med att 6–0-besegra AIK i juni.

Därefter pausades allsvenskan för sommarens EM-fest i England.

Olägligt för Rosengård.

Ja, i alla fall att döma av kvällens bortamatch mot Piteå.

Hemmalaget tog ledningen redan i den elfte minuten genom Katrina Guillou. Rosengård tryckte sedan på för en kvittering och fick utdelning efter ungefär en halvtimmes spel då Rebecca Knaak nickade in 1–1, hennes första mål för klubben. '

Historisk Piteåseger

Men någon vändning skulle aldrig komma. I den 70:e minuten höll sig i stället Josefine Johansson framme och satte matchavgörande 2–1 för Piteå, norrbottningarnas första seger mot Rosengård någonsin.

— Jätteskönt. Stellan (Carlsson, tränare) har tryckt på att man i Piteå aldrig har vunnit mot Rosengård förut, men nu har vi brutit det så det är jättekul, säger Piteås lagkapten Fanny Andersson i Viaplays sändning.

— Jag är jättestolt över hela laget i dag, fortsätter hon.

Piteå kliver i och med segern upp på sjunde plats i tabellen. För Rosengård innebär säsongens första nollpoängare att det fortsatt är helt jämnt i toppen. Kristianstad skuggar på andraplatsen, endast i kraft av sämre målskillnad. Rosengård har dock en match till godo på Skånerivalen och får en ny chans att koppla ett litet guldgrepp hemma mot Häcken nästa onsdag.

Stjärnan saknades

Det återstår att se om Jelena Cankovic finns med i truppen då. I den här matchen saknades mittfältsstjärnan helt. Aftonbladet rapporterade i förra veckan att serbiskan kommer att lämna Rosengård för engelska storklubben Chelsea, men övergången har ännu inte blivit officiell.