Erik ten Hag var inte nöjd med sina spelare efter 0–4 mot Brentford. Arkivbild.
Erik ten Hag var inte nöjd med sina spelare efter 0–4 mot Brentford. Arkivbild. - Foto: TT

ten Hag: "Spelarnas attityd var inte rätt"

0–4-underläge mot Brentford innan första halvleken var över.Manchester Uniteds tränare Erik ten Hag var inte nöjd spelarnas insats i bortapremiären.Vi behöver inte prata taktik när attityden inte är rätt, säger han.


Efter dubbla förluster står Manchester United på noll poäng och ligger sist i Premier League-fotbollen. På måndag kväll väntar hemmamöte med ärkerivalen Liverpool och då förväntar sig Erik ten Hag en attitydförändring hos sina spelare.

Nederländaren var missnöjd med deras inställning i förlustmatchen mot Brentford (0–4).

— Jag var definitivt inte glad. De enkla sakerna måste vara rätt och det börjar med en korrekt attityd. Du behöver kampvilja på planen och jag såg inte det från minut ett, säger ten Hag på en presskonferens.

Ägarprotester väntas

Brentfordspelarna sprang 13,8 kilometer mer än gästerna, vilket ska ha fått ten Hag att kalla in sina spelare på deras lediga dag där de fick springa precis den distansen.

— Spelarna spelade inte bra, mycket gick fel. Vi behöver inte prata om någonting taktiskt när attityden inte är rätt.

Stora protester från supporterhåll väntas under måndagskvällen då missnöjet med ägarfamiljen Glazer har tilltagit efter otillräcklig aktivitet på transfermarknaden. Samtidigt spekuleras det i att amerikanerna kan vara redo att göra sig av med klubben som de ägt sedan 2005.

Glazers har varit hårt kritiserade för att belastat Manchester United med skulder för att kunna ta kontroll över klubben och att därefter ha fokuserat mer på egna aktieutdelningar än att investera i spelartruppen, träningsanläggningen och arenan.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

2 timmar sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.