- Foto: PA Wire / Gareth Fuller

Svenskbekante Graham Potter nära tränarjobb – i Chelsea

I går sparkade Chelsea tränaren Thomas Tuchel.
Nu ska den före detta Östersund-tränaren Graham Potter vara klar för en flytt från Brighton till den engelska storklubben.
Detta enligt transferjournalisten Fabrizio Romano på Twitter.


Chelsea har haft en tung start på årets ligasäsong. Två segrar på de sex första omgångarna och den sämsta tänkbara inledningen på Champions League när Dinamo Zagreb besegrade Londonklubben med 1-0. 

Det fick bägaren att rinna över för den nytillträdde Chelsea-ägaren Todd Boehly som sparkade tränaren Thomas Tuchel.

Nu rapporterar engelska tidningen The Telegraph – tillsammans med flera internationella medier – att Graham Potter ska vara högst upp på Londonklubbens önskelista. Brightontränaren, som dessutom har förflutet i den svenska klubben Östersund från 2011 till 2018,  har fått en drömstart på årets Premier League. Brighton ligger i dagsläget på fjärde plats i tabellen. 

Saftiga utköpsklausulen – 200 miljoner kronor

Enligt rapporter från The Telegraph ska engelsmannen ha en utköpsklausul på 200 miljoner från sitt kontrakt med Brighton som gäller till 2025.

Dessutom rapporterar transferjournalisten Fabrizio RomanoTwitter att Brighton och Chelsea ska vara överens om att låta Potter gå till Londonklubben. Engelsmannen ska ha accepterat anbudet och Chelsea väntas bekräfta och offentliggöra övergången under dagen. 

Det skulle innebära att Potters första uppgift som Chelsea-tränare blir på lördag i huvudstadsderbyt mot Fulham.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!