Amar Mushin blev en av målskyttarna när Helsingborg besegrade IFK Göteborg
Målskytten Aimar Mushin firar framför Helsingssupportrarna - Foto: TT NYHETSBYRÅN

HIF chockade Blåvitt – tog viktiga poäng i bottenstriden

Helsingborg chockade IFK Göteborg och lyckades ta första segern mot "Blåvitt" sedan 2013. Målskytten Amar Mushi
– Otroligt skönt. Det behövdes för oss, säger målskytten Amar Mushin till Fotbollskanalen


Det var två lag med skilda formkurvor som möttes på Gamla Ullevi under måndagskvällen. IFK Göteborg var på uppgång med två raka vinster medan Helsingborg kom till matchen med två raka förluster. Men det var ett bortalag som inledde matchen starkast. Skånelaget lyckades störa ”Blåvitt” med ett effektivt omställningsspel. Till slut skulle man få utdelning när Amar Mushin tog vara på en retur efter Rasmus Wiedesheim-Pauls friläge. 

Hemmalaget skulle dock replikera snabbt, genom glödhete Gustav Norlin som gjorde sitt femte mål för säsongen. Helsingborg vek inte ner sig efter kvitteringsmålet utan återtog ledningen på nytt via en cykelspark från Rasmus Wiedesheim-Paul strax innan halvtid.

Gustav Norlin var inte nöjd över lagets prestation i den första halvleken:

– Det är inte bra alls. Det är många slarvfel från min sida och hela laget. Det håller inte i Allsvenskan, säger han till Discovery Plus.

”Bevisar att vi ska ha tre poäng”

Den andra halvleken blev en fysisk kamp, där “Blåvitt” försökte nöta ner ett kompakt HIF-försvar och skapade flera målchanser. Skånelaget lyckades dock hålla undan. Wilhelm Loeper kunde punktera tillställningen när han rullade in bollen i öppet mål efter Göteborgs-målvakten Warner Hahn gått upp på en offensiv hörna. 3-1 till Helsingborg som tog första segern mot “Blåvitt” sedan 2013.

– Vi har gnuggat mycket på försvarsspelet och det var viktigt att få med oss tre poäng, säger Abdul Khalili till Sportbladet.

Även målskytten Amar Mushin gladdes över de tre poängen:

–  Otroligt skönt. Det behövdes för oss. Vi kommer hit och visar hjärta och bevisar att vi ska ha tre poäng, säger anfallare till Fotbollskanalen.

Putar ner Degerfors i tabellen

Resultatet innebär att Helsingborg tar sig förbi Degerfors och upp på kvalplats i den allsvenska tabellen. Det gäller att fortsätta på den inslagna vägen enligt Alexander Faltsetas:

– Vi behöver fortsätta göra det som vi gjorde idag kämpa för varandra och fortsätta att plocka poäng, säger han till Discovery plus.

För Göteborgs del tappar man i Europastriden och halkar ner på en sjundeplats i tabellen. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark högt upp i Texas

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.