Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf var mycket nöjd efter segern mot Molde
Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf var mycket nöjd efter segern mot Molde - Foto: Staffan Claesson / Staffan Claesson/TT

Thomas Lagerlöf: "Allsvenskan är en intressantare serie"

Djurgården tog en blytung seger mot Molde under torsdagen. Nyheter24 mötte upp tränaren Thomas Lagerlöf efter fredagens träning på Kaknäs.
– Jag är nöjd med prestationen och tycker vi är bättre än dem stora delar av matchen, säger djurgårdstränaren.


Djurgården besegrade  Molde med 3-2 under gårdagen i Europa Conference League. Det var en nöjd Thomas Lagerlöf efter dagens träning på Kaknäs.

– Molde är det bästa laget vi har mött i år, och jag är nöjd med prestationen och jag tycker vi är bättre än dem stora delar av matchen, säger Djurgårdstränaren till Nyheter24.

Resultatet innebär att Djurgården har hamnat i ett speciellt läge med goda chanser att ta sig vidare från gruppspelet. Samtidigt är Stockholmslaget i allra högsta grad med i guldstriden och kan eventuellt tvingas att prioritera Allsvenskan eller Europaspelet längre fram men det är inte något som Thomas Lagerlöf tänker på i dagsläget:

–  Vi prioriterar båda, vi försöker alltid ställa det bästa laget på banan oavsett match. Sen kan det komma ett läge längre fram där vi är avhängd i någon av serierna, vilket vi inte hoppas ska ske.

"Allsvenskan är en intressantare serie"

Moldes tränare Erling Moe gav ett uppmärksamt uttalande efter att ha slagit ut Elfsborg:

– Nu har vi slagit ut tre svenska lag, det säger väl en del om skillnaden mellan norsk och svensk fotboll, sa han då till Fotbollskanalen.

Uttalandet var dock med en något humoristisk underton, vilket Moe förklarade till Fotbollskanalen under gårdagen.

När Nyheter24 frågade djurgårdstränaren Thomas Lagerlöf om det heta diskussionsämnet norsk vs svensk fotboll svarade han följande:

– Det otroligt svårt att säga vilka lag som är bättre, men jämför man Allsvenskan med den norska ligan är Allsvenskan den mer intressantare serien. Det är bättre tryck på läktarna.

Vad behöver svenska lag göra för att gå bättre i Europa?

– En faktor tror jag är att Allsvenskan är så pass jämn med flera topplag. Jämfört med Norge där det nästan alltid är samma fyra klubbar som tar sig ut i Europa, vilket gör att de får mer rutin än svenska klubbar.

"Göteborg en otroligt tuff motståndare"

Det täta spelschemat fortsätter för Djurgårdens del. Göteborg väntar på söndag och enligt Thomas Lagerlöf gäller det att hitta rätt balans:

– Göteborg är en otroligt tuff motståndare, med häng på toppen. För vår del gäller det att balansera kvalitet kontra fysisk status i spelartruppen så att vi kan få ut max på söndag.

Hjalmar Ekdal och Gustav Wikheim är två spelare som dragits med skadeproblem. Den förstnämnda tränade inte under fredagen, medan Wikheim körde med laget inledningsvis för att sedan träna på egen hand vid sidan av. 

– Hjalmar är klart tveksam medan Wikheim är närmare, säger Lagerlöf.


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!