Sloveniens Benjamin Sesko jublar efter att ha avgjort hemmamötet med Norge.
Sloveniens Benjamin Sesko jublar efter att ha avgjort hemmamötet med Norge. - Foto: TT

Sesko avgjorde med kanon – skrällde mot Norge

Slovenien skrällde och fick 2–1 hemma mot Norge.Tack vare Benjamin Seskos oväntade kanon.På tisdag – mot Sverige på Friends arena – avgörs nationens Nations League-öde.

0–1 underläget tidigt i andra halvlek var inte alls en för brant backe för Slovenien.

22 minuter senare stötte Andraz Sporar in kvitteringen och med nio minuter kvar till full tid bjöd Benjamin Sesko – som spelade fram till 1–1-målet – på en oväntad kanon.

19-åringen drog till från långt håll och såg bollen smita in alldeles intill målvakten Ørjan Nylands stolpe.

Ett 2–1-mål som säkrade Sloveniens första fullpoängare den här Nations League-säsongen.

Och hopp om att klara sig kvar i B-divisionen.

För att undvika nedflyttning krävs det att Slovenien även lyckas på Friends arena på tisdag – och det räcker med oavgjort mot Sverige, som förlorade med 1–4 mot Serbien. Slovenien har fem poäng och Sverige tre.

Norge, som tog ledningen efter Sloveniens slarv och Erling Braut Haalands beslutsamhet, gör upp om gruppsegern och avancemang med Serbien.

På tisdag ställs nationerna mot varandra på Ullevaal i Oslo.