Stockholm

Andersson om publiken: "Oerhört märkligt"

Serbiska barn och ungdomar fyllde knappt halva arenan trots att Serbien hade straffats med tomma läktare inför mötet med Sverige.
Serbiska barn och ungdomar fyllde knappt halva arenan trots att Serbien hade straffats med tomma läktare inför mötet med Sverige. Foto: TT

Rajko Mitic-stadion i Belgrad var till hälften fylld med åskådare – trots publikförbud.Vilket ledde till en förvånad förbundskapten.Jättekonstigt, oerhört märkligt, sade Janne Andersson till Viaplay inför Sveriges Nations League-möte med Serbien.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Serbiens fotbollsförbund har straffats med publikförbud efter att ha brutit mot Europeiska fotbollsförbundets Uefas regelverk vid upprepade tillfällen.

Men tomma läktare på Rajko Mitic-stadion var det inte tal om när landslaget mötte Sverige i den nästa sista gruppspelsomgången i Nations League.

Förbundet såg i stället till att bjuda in ungdomar, i åldrarna 7-14 år, enligt tidigare rapporter om åskådare.

Resultatet?

Publik på 13 sektioner och uppskattningsvis 40 procent av arenan.

— Det påverkar oss inte, vi är vana vid publik. Men det är oerhört intressant... Det är kraftiga bestraffningar från Uefa när de säger att man ska spela utan publik, sade förbundskapten Janne Andersson till Viaplay.

Svenska fotbollförbundet hade chansen att tilldela 200 svenska supportrar biljetter till Nations League-matchen men valde att inte utnyttja möjligheten av hävdade säkerhetsskäl.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.