Jubel i Linköping efter att lagkapten Olga Ahtinen gjort 1–0 mot Hammarby.
Jubel i Linköping efter att lagkapten Olga Ahtinen gjort 1–0 mot Hammarby. - Foto: TT

Kalasträff gav guldjagande Linköping segern

Europajagande Hammarby mot guldjagande Linköping.1–0 till Linköping blev det – tack vare en kalasträff signerad lagkapten Olga Ahtinen.Jätteskönt att vinna den här matchen, säger Ahtinen i Viaplay.


Drygt tio minuter in på den andra halvleken drev Ahtinen framåt i banan, väggspelade med en lagkamrat innan hon, nästan stillastående, klippte till med högern utanför straffområdet.

Och avslutet var det inget fel på. Stolpe in, nästan vid krysset och en chanslös hemmamålvakt i form av Anna Tamminen.

Linköpingskaptenens fullträff blev också matchens enda och gästerna från Östergötland tog tre blytunga poäng i guldstriden.

— Jag tänkte först att jag försöker hitta en passning genom deras backlinje, men ingen pressade mig och då valde jag att testa, säger Ahtinen.

Hammarby saknade dock inte målchanser.

"Bajen" var det laget som skapade flest avslut i första halvlek och i andra hade de grönvita flera fina möjligheter till kvittering. Närmast kvittering: Vilde Hasund som prickade underkanten av ribban med 20 minuter kvar på matchuret – och Emma Jansson som träffade ribban på tilläggstid.

— Jag tycker vi gör en fantastiskt bra första halvlek och jag tycker att vi dominerar. I andra tappar vi det lite när de får in sitt mål, säger Jansson.

Med fem omgångar kvar att spela är Linköping tvåa i tabellen, två poäng bakom Rosengård och en poäng före Kristianstad.

0–1-förlusten innebär att Hammarby, femma i tabellen, är elva poäng bakom tabelltrean Kristianstad, där de tre främsta placeringarna ger Europaspel kommande säsong.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

1 timme sedan

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

2 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

3 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

3 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

idag 12:34
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.