Lördag 3 Dec
Stockholm

Ungersk skräll uteblev – Italien gruppsegrare

Italiens Giacomo Raspadori firar sitt mål mot Ungern.
Italiens Giacomo Raspadori firar sitt mål mot Ungern. Foto: TT

Pole position och en poäng från att skrällartat ta hem gruppsegern.Men det ville sig inte för Ungern.Italien vann med 2–0 och vann därmed grupp 3 i Nations Leagues A-division.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Ungern har varit det stora utropstecknet i Nations Leagues A-division av den här upplagan. Inför måndagens sjätte och sista gruppspelsmatch toppade Ungern sin grupp före stornationer som Italien, Tyskland och England.

Och förutsättningarna var glasklara: en poäng och gruppsegern var Ungerns.

Italienarna gick också de för gruppsegern men då krävdes tre poäng på ungersk mark, vilket också blev fallet.

Giacomo Raspadori gjorde 1–0 i första halvlek innan Federico Dimarco fastställde slutresultatet till 2–0 i början av andra.

Italien vann därmed sin grupp i A-divisionen (den högsta, det finns A till D) och gör därmed Kroatien och Nederländerna, som även de vann sina grupper i A-divisionen, sällskap till ett slutspel som avgörs i juni. Den fjärde och sista slutspelsplatsen går antingen till Portugal eller Spanien.

England sist

I Ungerns och Italiens grupp spelade även England och Tyskland 3–3. Resultatet spelade däremot mindre roll då England ändå slutade sist i gruppen, vilket innebär degradering till Nations Leagues B-division.

Italien vann gruppen på elva poäng, Ungern blev tvåa på tio poäng, Tyskland trea med sju poäng och England fyra och sist med sina tre poäng.

På annat håll, i grupp 3 i B-divisionen, bortabesegrade Finland Montenegro med 2–0 medan Rumänien hemmaslog Bosnien och Hercegovina med 4–1. Gruppen vanns av Bosnien och Hercegovina som därmed avancerar till A-divisionen, medan Rumänien, trots kvällens seger, degraderas till C-divisionen.

Får kvala

I måndagskvällens matcher i C-divisionens grupp 4 bortabesegrade Georgien Gibraltar med 2–1, medan Bulgarien vann med 1–0 borta mot Nordmakedonien. Georgien vann gruppen och flyttas upp till B-divisionen, medan Gibraltar får kvala för att hålla sig kvar i C-divisionen mot övriga tre nationer som slutar sist i sina grupper i C-divisionen. De två förlorande nationerna i det kvalet degraderas till D-divisionen.

I D-divisionens grupp 2 vann Estland gruppen, före Malta och San Marino, vilket gör att Estland tillsammans med Lettland, som vann grupp 1, tar steget upp till C-divisionen. Inget lag trillar ur D-divisionen.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Guide: Fotbolls-VM söndag 4 december

Publicerades: 2 timmar sedan

Zibanejad: Det känns skit

Publicerades: 3 timmar sedan

Guide: Fotbolls-VM lördag

Publicerades: 3 timmar sedan

Pelé hyllades av Brasiliens fans

Publicerades: idag 01:18

Garpenlöv efter segern: "Har en resa att göra"

Publicerades: igår 22:33

Så spelas åttondelsfinalerna i fotbolls-VM

Publicerades: igår 22:27

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.