Frölunda vände underläge till seger mot Växjö.
Frölunda vände underläge till seger mot Växjö. - Foto: TT

Nyförvärv målskytt – Frölunda vände till seger

Frölunda fick ett mål bortdömt och hamnade dessutom i underläge.Men till slut blev det ändå seger, 3–1 hemma mot Växjö.Många saker börjar att falla på plats, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg till C More.

Växjö tog sin första seger i lördags. Men i övrigt har Jörgen Jönsson fått en rätt tuff start på sitt tränaruppdrag.

Mot Frölunda lyckades laget visserligen ta ledningen och bädda för en jämn match, men några poäng blev det inte.

I stället kunde Frölunda vända till seger.

Det blev till slut 3–1, sedan nyförvärvet Anthony Greco gjort sitt första mål för säsongen i slutet av matchen.

I fjärde matchen för säsongen passade lagen på att lufta nya målvakter.

Både Frederik Dichow i Frölunda och kollegan Adam Åhman i Växjö säsongsdebuterade. Dichow, ny från Kristianstad, gjorde dessutom SHL-debut om man bortser från fem minuter under en kort utlåning till Rögle i fjol.

Frölunda inledde starkt och fick efter knappt sju minuter också utdelning – en kort stund.

"Försöker tjuva"

I en tilltrasslad situation framför Adam Åhman lyckades Max Friberg peta pucken i mål, men efter videogranskning underkändes målet.

I stället bjöd Friberg några minuter senare Växjöbacken Lukas Bengtsson på ett friläge – och då var det ingen tvekan.

Bengtsson, senast i Dinamo Minsk, är en av många spelare som flytt ryska KHL och pricksköt in ledningen vid ena stolproten.

— Jag ser att Max ska slå en genomskärare i mittzon, försöker tjuva lite och sedan försöker jag bara få pucken på mål. Jag siktar lite högt och försöker lägga den lågt och den går väl in perfekt, säger den 28-åriga backen, målskytt även mot Timrå i lördags, till C More.

Men ledningsmålet räckte inte för Växjö.

Adam Åhman bjöd på några riktiga konstnummer när Frölunda fick ett friläge i inledningen av mittperioden. I nästa sekvens hamnade pucken dock hos Patrik Carlsson, som skickade upp den i krysset och kvitterade till 1–1.

Möblerat om

Frölunda hade inför matchen bara gjort ett mål på säsongens 14 första försök i numerärt överläge. Det hade fått tränaren Roger Rönnberg att möblera om och bland annat lyfta tillbaka Joel Lundqvist i förstauppställningen.

Det 15:e försöket, som kom i slutet av andra perioden, blev visserligen också mållöst. Men överläget hade knappt tagit slut när Frölundabacken Filip Johansson fick en chans från nära håll. Då satt 2—1 för hemmalaget.

Växjö försökte komma tillbaka, men med några minuter kvar gjorde Greco 3–1 från nära håll och avgjorde definitivt matchen.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.