Torsdag 1 Dec
Stockholm

Tavares skadad – missar NHL-premiären

John Tavares har en sträckning i magen. Arkivbild.
John Tavares har en sträckning i magen. Arkivbild. Foto: TT

Toronto får inleda NHL-säsongen utan rutinerade centern John Tavares. Det kan innebära möjligheter för klubbens nya svenskar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

32-åringen, som spelat 949 matcher och skrapat ihop 895 poäng fick en sträckning på sneda bukmuskeln vid en träningsmatch mot Ottawa, och blir borta minst tre veckor.

Det innebär att han antagligen missar de fyra inledande matcherna. Toronto inleder årets säsong den 12 oktober mot Montreal.

— Han är en stor del av vårt lag och det gör att upplägget helt klart ändras. Men vi har klarat oss utan vissa spelare förr, så för resten av träningslägret blir det bara en extra möjlighet för andra killar att kliva upp och fylla det utrymmet, säger tränaren Sheldon Keefe till NHL:s sajt.

En av dem är kanske forwarden Calle Järnkrok, som i somras skrev på för fyra år efter kortare sessioner i Seattle och Calgary efter många år i Nashville. Järnkrok visade att han var sugen på att göra intryck i sin första träningsmatch, där han stod för Torontos båda mål i en 2–4-förlust mot Ottawa. Ett annat blågult alternativ är 23-årige rookien Pontus Holmberg, som ersatte Tavares på träning.

Två andra svenskar i Toronto, Timothy Liljegren och Pierre Engvall, är skadade, men de kommer antagligen att vara friska igen vid eller nära säsongsstarten.

I klubben finns också William Nylander och Carl Dahlström. Rasmus Sandin uppges förhandla om ett nytt kontrakt, medan målvakten Erik Källgren ser ut att få starta för farmarklubben.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.