Red Bulls Max Verstappen får tufft att vinna i morgondagens lopp.
Red Bulls Max Verstappen får tufft att vinna i morgondagens lopp. - Foto: TT

Verstappens utbrott: "Vad fan säger ni?"

Max Verstappen kom till Singapore med möjlighet att säkra sin andra världsmästartitel. Men efter kvalet ser det ut att bli tufft för Red Bull-föraren, som stoppades av sitt eget team.


Med bara ett par kurvor kvar av sitt sista kvallopp fick Verstappen order om att köra in i depån, varpå nederländaren fick ett riktigt raseriutbrott:

"Va? Varför? Vad fan säger ni?", hördes han över radion fråga sitt stall, varpå han fick till svar att han skulle få svar på sina frågor när han kommit in.

När kvalet är slutkört måste bilarna ha minst en liter bensin kvar för att inte diskvalificeras helt, om Verstappen fortsatt sitt varv hade han gått under den gränsen.

— Jag kan inte se hur mycket bränsle det är kvar i bilen, men vi har all världens sensorer för att hålla koll på sådana här saker. Vi skulle ha sett det mycket tidigare. Jag är verkligen inte glad just nu, säger Verstappen efteråt enligt AFP.

Hade Verstappen slutfört sitt varv hade det mycket väl kunnat bli pole position i söndagens lopp. Nu får han nöja sig med att starta som åttonde man.

Längst fram får i stället Ferraris Charles Leclerc starta, följd av Verstappens stallkollega Sergio Perez och Mercedes Lewis Hamilton.

Max Verstappen blir mästare om han vinner Singapores grand prix, samtidigt som Perez inte slutar på pallen och Ferraris Charles Leclerc inte blir bättre än åtta eller nia beroende på vem som tar snabbaste varv. Men eftersom banan är känd för att vara svår att köra om på blir det svårt för Verstappen att säkra titeln.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

3 timmar sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.