Sergio Perez van på den blöta banan i Singapore.
Sergio Perez van på den blöta banan i Singapore. - Foto: TT

Perez vinnare när Verstappen bommade bort sig

Red Bull-föraren Max Verstappen misslyckades med att ta hem VM-titeln i Singapores GP. I stället kryper stallkollegan Sergio Perez och Ferraris Charles Leclerc närmare i sammandraget efter seger respektive andraplats i det svängiga loppet.


Max Verstappen hade möjlighet att säkra sin andra VM-titel i och med Singapores GP, men nederländarens misslyckade kval och misstag under loppet grusade de drömmarna helt.

Verstappen slutade till slut sjua på den svårkörda banan.

Den senaste dagarnas regnoväder höll i sig ända in på race-dagen och loppet sköts upp en dryg timme. Det betydde att starten (omkring 21.05 lokal tid) var den senaste någonsin i formel 1 och för att nå tidsgränsen, klockan 23, blev loppet en något kortare historia.

För att komplicera förhållandena ytterligare gjorde den fuktiga luften att banan torkade långsamt, något som gjorde att DRS inte tilläts förrän med en knapp halvtimme kvar.

Hela sex förare tvingades bryta och både Max Verstappen och Lewis Hamilton ställde till det för sig själva genom för sena inbromsningar.

McLaren-föraren Daniel Ricciardo var den som klarade pärsen bäst av alla och körde upp sig hela elva placeringar till en femteplats, precis bakom stallkamraten Lando Norris. Överlag var det en riktigt lyckoträff för McLaren vars taktik gav viktiga poäng i konstruktörsmästerskapen. Eftersom bägge Alpine-bilarna tvingats bryta kliver McLaren upp på fjärdeplatsen bakom Red Bull, Ferrari och Mercedes.

Kampen om segern i loppet stod, till Max Verstappens stora förtret, mellan de närmaste konkurrenterna i VM-sammandraget, stallkollegan Sergio Perez och Ferraris Charles Leclerc.

Perez stod till slut som segrare efter att ha tampats med Leclerc under hela loppet. Trea blev Carlos Sainz.

— Det är så vi gör! Mexiko-stil!, hurrade mexikanen efter målgång.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Xabi Alonso nobbar Liverpool

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

2 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.