André Silva gjorde två av Leipzigs mål i hemmasegern mot Celtic.
André Silva gjorde två av Leipzigs mål i hemmasegern mot Celtic. - Foto: TT

Harts felpass gav Leipzig första segern

Leipzig var på jakt efter viktiga Champions League-poäng.Då fick klubben hjälp av Joe Hart.Celtic-målvaktens felpassning ledde till hemmalagets 2–1-mål i 3–1-segern.

Efter 1–4 i Champions League-premiären hemma mot Sjachtar Donetsk fick Domenico Tedesco sparken från tränarrollen i Leipzig.

Hans ersättare, Marco Rose, fick en smakstart i klubben med 3–0-segern mot Dortmund – men sedan har det varit blandade resultat.

0–2 mot Real Madrid i Champions League följdes av 0–3 mot Mönchengladbach och allra senast 4–0 mot Bochum i Bundesliga.

Kort sagt: det har svängt om Leipzig.

Bara seger som räknades

I CL-mötet hemma med Celtic fanns dock inget utrymme för någon svajighet.

Efter två inledande förluster var det bara seger, fullpoängare som var av vikt för att inte tappa ytterligare mark i grupp F.

Leipzig, där svenske landslagsmittfältaren Emil Forsberg började på bänken, fick också en kanonstart.

Det var i alla fall vad anfallaren Christopher Nkunku & Co trodde.

Redan i 18:e minuten chippade fransmannen kyligt och elegant bollen över målvakten Joe Hart. Ett mål som VAR-granskades – och dömdes bort för offside.

Nio minuter höll Nkunku sig framme igen.

Och den här gången var VAR på hans sida.

Målet, där han rundade Hart och rullade in bollen vid första stolpen, gav 1–0 och en bra start i det viktiga mötet med den skotska storklubben.

Harts misstag avgjorde

Trots dubbla kallduschar med Jotas kvittering och Dominik Szoboszlai bortdömda mål då André Silva stod offside i skottlinjen – lyckades Leipzig resa sig.

Tack vare Joe Hart.

Celtic-målvaktens felpassning ledde till att Silva kunde placera in 2–1 i 65:e minuten. Tolv minuter senare utökade Silva till 3–1 – och säkrade därmed trepoängaren.

Segern var Leipzigs första i Champions League för den här säsongen, och laget står därmed på tre poäng efter tre matcher.

Emil Forsberg byttes in 71:a minuten, då han ersatte Timo Werner.

Celtics Sead Haksabanovic kom in i 74:e minuten.

Även Salzburg noterades för säsongens första CL-trepoängare. Grupp E-mötet hemma med Dinamo Zagreb slutade med en 1–0-seger efter Noah Okafor avgjort på straff i 71:a minuten.