Erling Braut Haalands målform håller i sig. I Champions League-mötet med FC Köpenhamn nätade han två gånger i 5–0-segern. - Foto: TT

Hete Haaland slog till igen – sänkte FCK

Första bollkontakten, första chansen, första målet.Erling Braut Haaland slog till direkt mot FC Köpenhamn.Med två mål i 5–0-segern är norrmannens måltrend uppe i nio matcher i följd – och 17 fullträffar.

I sjunde minuten hemma mot danska FC Köpenhamn, med svenske landslagsspelaren Viktor Claesson från start, rörde 22-åringen bollen för första gången i Champions League-matchen på Etihad Stadium i Manchester.

Resultatet:

1–0 till Manchester City.

Därmed såg Haaland till att förlänga trenden med mål i raka tävlingsmatcher till nio, varav i tre av dessa har han noterats för lika många hattrick.

Haaland ville ha mer

När Erling Braut Haaland spelar – då gör han mål, många mål.

Och Haaland var så klart inte nöjd med att ha gett City ledningen.

Han ville ha mer.

Han fick mer.

Efter en drygt halvtimme stod anfallaren på rätt ställe när målvakten Kamil Grabara lämnade retur på Sergio Gomez skott, och kunde enkelt stöta in 2–0.

Citys 3–0-mål var han dock inte inblandad i. Gomez skott träffade först Denis Vavro, sedan Davit Chotjolava och in i nät.

Till slut blev det 5–0 till Manchester City och två mål för Erling Braut Haaland som blev utbytt i paus.

Fullträffar som innebär att han den här säsongen har gjort 14 mål på 7 Premier League-matcher och 5 på 3 Champions League-matcher.

Champions League-karriären är lika imponerade: 28 mål på 22 matcher.

Dortmund avgjorde snabbt

I samma grupp G säkrade Dortmund tre poäng borta mot Sevilla i och med 4–1 -segern. Raphael Guerreiro, Jude Bellingham och Karim Adeyemi såg till att den tyska storklubben hade avgjort redan under första halvlek.

I Grupp E tog Chelsea en viktig fullpoängare i och med 3–0 hemma mot Milan. Wesley Fofana, Pierre-Emerick Aubameyang och Reece James stod för mål på Stamford Bridge.

Även Juventus tog viktiga poäng i grupp H, Adrien Rabiot satte två och Dusan Vlahovic gjorde ett i 3–1 -segern hemma mot Maccabi Haifa. I samma grupp tappade Paris SG poäng borta mot Benfica, 1–1.

I Grupp F hade Real Madrid 2–1 i halvtid hemma mot Sjachtar Donetsk, och vann till slut med samma siffror.