Dejan Stankovic blir ny tränare för Sampdoria i Serie A. Arkivbild.
Dejan Stankovic blir ny tränare för Sampdoria i Serie A. Arkivbild. - Foto: TT

Inter-legendaren tar över Serie A-klubb

Dejan Stankovic var en av Milano-klubben Inters stora spelare på det tidiga 2000-talet.Nu har 44-åringen fått nytt tränarjobb, i ligarivalen Sampdoria.


Stankovic kom till Italien 1998 då han kritade på för Lazio. Han stannade i huvudstaden i sex år innan det bar av till Inter. Väl där gjorde den elegante mittfältaren sig snabbt hemmastadd och stannade ända till 2013 då han lade ned spelarkarriären.

Serben är numera aktiv som tränare och tränade Röda Stjärnan i hemlandet så sent som i augusti då han avgick efter att ha misslyckats med att kvala in till Champions League.

Nu är det klart med nytt jobb: i krisande Sampdoria, tabelljumbo i Serie A. Genua-klubben sparkade tränaren Marco Giampaolo efter helgens chockförlust med 0–3 hemma mot nykomlingen Monza.

Dejan Stankovic har skrivit på ett kontrakt som gäller säsongen ut, med option på ytterligare ett år. Som spelare vann han italienska ligan, scudetton, sex gånger och tog hem en Champions League-titel.

Stankovic är historisk som ende spelare att ha spelat VM för tre olika nationer – Jugoslavien, Serbien och Montenegro samt Serbien.

Han debuterar som Sampdoria-tränare borta mot Bologna på lördag kväll.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!