Fredag 2 Dec
Stockholm

Vilda om strejken: "Nöjd med laget jag har"

Spaniens förbundskapten Jorge Vilda under torsdagens träning på Estadio Nuevo El Arcángel i Córdoba.
Spaniens förbundskapten Jorge Vilda under torsdagens träning på Estadio Nuevo El Arcángel i Córdoba. Foto: TT

Jorge Vilda har ingen större lust att prata om spelarstrejken.Inför fredagens match mot Sverige duckar den spanske förbundskaptenen känsliga frågor likt en medietränad minister.Jag är nöjd med laget jag har.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Den stora snackisen inför fredagens fotbollslandskamp i Córdoba är utan tvekan spelarna som inte är här. Men Spaniens förbundskapten Jorge Vilda verkar inte vilja ägna en tanke åt de 15 spelare som valt att bojkotta landslaget i protest mot hans ledarskap.

— Jag är nöjd med laget jag har här. På varje träningspass, i varje snack vi har får jag känslan av att de vill fortsätta bygga vidare på det här. Jag är väldigt exalterad över de här spelarna och över det här spanska laget, säger Jorge Vilda på presskonferensen dagen före matchen mot Sverige.

Tackar förbundet

Han är desto ivrigare att prata om det spanska fotbollsförbundet (RFEF) och ordföranden Luis Rubiales, som snabbt tog Vildas parti i konflikten.

— Jag är alltid tacksam för ordförandens och hela RFEF:s stöd. Det uppmuntrar oss att fortsätta bygga framgångar som vi har gjort hittills.

Den hårda kritiken, bland annat från svenska spelare som Fridolina Rolfö och Kosovare Asllani, tar han lätt på.

— Jag vet inte exakt vad de svenska spelarna har sagt, men jag fokuserar på den här matchen, säger Jorge Vilda.

Stolt lagkapten

Spaniens förbundskapten Jorge Vilda och Real Madrid-anfallaren Esther González under torsdagens pressträff inför fredagens landskamp mot Sverige.

Vid sin sida på torsdagens presskonferens hade han Real Madrid-stjärnan Esther González. Anfallaren får förtroendet som lagkapten mot Sverige i avsaknad av Irene Paredes. Barcelonabacken är inte officiellt en del av spelarbojkotten, men ska ha valt att stå över den här landslagssamlingen i solidaritet med dem som strejkar.

González tror på det oprövade spanska laget, trots att hela nio startspelare från de senaste landskamperna nu saknas.

— Att vara kapten för det här laget gör mig stolt och innebär ett stort ansvar, säger González.

— Matchen i morgon blir ett bra test för att se var vi står.

Relationen med de strejkande spelarna vill hon inte kommentera.

— Vi är fokuserade på morgondagens match. Mitt fokus är på vår prestation, på det svenska laget, dess starka och svaga punkter, och vad vi kan göra för att vinna.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.