Det fortsätter att gå tungt för Andy Mieles HV71. Efter 0–3 borta mot Örebro ligger SHL-nykomlingen sist i tabellen. Arkivbild.
Det fortsätter att gå tungt för Andy Mieles HV71. Efter 0–3 borta mot Örebro ligger SHL-nykomlingen sist i tabellen. Arkivbild. - Foto: TT

HV:s dystra svit förlängs – fast i botten

HV71 tippades att bli en av huvudutmanarna till SM-guldet innan pucken släpptes i SHL-hockeyn.Än så länge ser det snarare ut att bli en kamp om att undvika nedflyttningskval.0–3 borta mot Örebro innebär att nykomlingen har förlorat fem av de sex första matcherna.


Efter den ettåriga sejouren i hockeyallsvenskan var förväntningarna höga på HV71 inför återkomsten till den högsta serien.

Ja, i alla fall när SHL-tränarna fick säga sitt under upptaktsträffen.

HV fick, tillsammans med Frölunda, flest röster när frågan ställdes om vilket lag som tar hem SM-guldet.

Men just nu känns en guldfest i Jönköping i vår långt borta.

HV gick in till torsdagskvällens bortamöte med Örebro med tre raka förlängningsförluster i ryggen. Dessutom som enda lag i serien att inte ha vunnit en enda match efter 60 spelade minuter.

Får vänta på trepoängaren

Den sista sviten lever fortfarande.

Hemmalaget kopplade tidigt greppet efter att blott 17-årige Leo Carlsson skickat in ledningsmålet i spel fem mot tre i den första perioden. Örebro utökade sedan på till 2–0 och 3–0, även de målen gjordes i numerärt överläge, i den andra perioden.

En mållös tredje period innebär att HV71 nu förlorat fem av de sex inledande matcherna i SHL.

— Det är väl ganska tydligt att vi har ganska mycket att jobba med för att hitta vägar till att ta en trepoängare, sade HV-tränaren Tommy Samuelsson till C More.

Bättre gick det för bottenkollegan Brynäs. Efter två raka förluster vann Gävlelaget ett svängigt klassikermöte hemma mot rivalen Leksand med 4–3 och är nu uppe på säker mark i tabellen.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!