Anders Christiansen, till vänster, och övriga spelare fick lämna planen sedan fyrverkeripjäser kastats in från Union Berlins supporterläktare.
Anders Christiansen, till vänster, och övriga spelare fick lämna planen sedan fyrverkeripjäser kastats in från Union Berlins supporterläktare. - Foto: TT

Christiansen: "Glad att min son stannade hemma"

Fotbollen dör långsamt om supporterskandalerna i fotbollen får fortsätta, anser Malmö FF-lagkaptenen Anders Christiansen.Jag var glad att min son var trött och stannade hemma, så att han inte fick uppleva det här, säger dansken efter skandalmötet med tyska Union Berlin.


Några ur det runt 1 400 personer stora bortaföljet till Union Berlin sköt i början av den andra halvleken in projektiler mot både planen och läktaren i Malmö.

— Det är tråkigt att vi än en gång ska stå och prata om få personers beteende på stadion. Det är stort problem i hela Europa just nu. Både i Champions League, den franska ligan och tyvärr lite också i allsvenskan, säger Malmöstjärnan Anders Christiansen.

I Malmös hemmamatch mot Hammarby i allsvenskan i helgen utbröt tumult på läktarna. Malmösupportrar sprang längs med långsidan mot bortasupportrar. Fansen kastade bengaler mot varandra och Hammarby-fans tog sig in på plan.

— Vi har en fantastisk inramning i dag, precis som det man längtar efter som spelare men också som publik. Så ska det bli ödelagt på det här sättet, säger Christiansen.

Malmö FF:s lagkapten Anders Christiansen efter förlusten mot Union Berlin.

"Alla måste ta ansvar"

Christiansens son, som är i fyraårsåldern, brukar vara med på pappas matcher, men inte denna kväll.

— Jag var glad att min son var trött och stannade hemma, så att han inte fick uppleva det här, säger Christiansen.

Dansken hade en kamrat och hans familj på plats på läktarna.

— De sade att de var så nära att åka hem. För barnen var rädda.

Alla måste nu ta ansvar, säger Malmöspelaren.

— Klubbarna, supportrarna, polisen, Uefa – alla måste ta ansvar för att det ska sluta, annars tror jag fotbollen långsamt dör, säger Anders Christiansen.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

2 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

2 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.