Frida Nordstrand, 42, är en av Sveriges främsta sportjournalister.
Frida Nordstrand, 42, är en av Sveriges främsta sportjournalister. - Foto: Jonas Ekströmer/TT och Maxim Thore/TT

Allt om Frida Nordstrand: Längden, pojkvännen och lönen

Frida Nordstrand, 42, är en av Sveriges mest framstående sportjournalister och syns ofta i tv-rutan. Men hur bra koll har du på TV4-profilen? Nyheter24 reder ut allt om Frida Nordstrand: längden, karriären och familjen.


Genom åren har Frida Nordstrand, 42, rapporterat om allt från Formel 1 och hockeyallsvenskan till Champions League såväl som landslagsfotboll. 

Nyheter24 reder ut några vanliga frågor om den framgångsrika sportjournalisten.

Varifrån kommer Frida Nordstrand?

Frida Nordstrand är född och uppvuxen i Sandviken i Gästrikland.

Frida Nordstrands längd – hur lång är hon?

I ett inlägg på Twitter, som Frida Nordstrand publicerade 2012, slår hon fast att hon är lika lång som fotbollsspelaren Diego Buonanotte: 160 centimeter. 

Frida Nordstrands karriär – var har hon jobbat?

Frida Nordstrand har jobbade på Viasat Sport fram till 2017 då hon värvades till C More och TV4. Under karriärens gång har hon, vid flera tillfällen, nominerats till priset för Årets sportprofil vid Kristallengalan. 

Frida Nordstrands lön – hur mycket pengar tjänar hon?

Frida Nordstrand hade, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst på 1 062 000 kronor under 2020. Dessutom hade Nordstrand ett överskott av kapital som landade på 247 391 kronor.

I det egna bolaget "Frida Nordstrand AB" omsattes 2,4 miljoner kronor under 2022, medan vinsten slutade på 334 000 kronor. Tillgångarna beräknades uppgå till 2,5 miljoner kronor.

Frida Nordstrand pojkvän – vem är hennes sambo?

Frida Nordstrands pojkvän är Jan-Erik Berg, 42, som tidigare var fotbollsspelare i IF Brommapojkarna. Berg jobbar numera på Mini Rodini.

Frida Nordstrand familj – har hon barn?

Frida Nordstrand har två barn, men har aktivt valt att inte dela med sig av bilder på dem.

– Jag skulle kunna lägga upp någon bild på mitt barns rygg utan att det egentligen hade varit några problem, men jag är glad att jag har hållit den linjen som jag har gjort. Och jag tycker att det är för få som markerar. Mina barn kan inte välja, och då ska jag inte göra det valet åt dem, har hon tidigare sagt till Expressen.

Har Frida Nordstrand Instagram?

Du hittar Frida Nordstrand under @frida_nordstrand på Instagram

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!