Djurgården uppges ligga bäst till att värva BP:s supertalanger Wilmer Odefalk och Lucas Bergvall
Djurgården uppges ligga bäst till att värva BP:s supertalanger Wilmer Odefalk och Lucas Bergvall - Foto: Anders Bjurö/TT

Anel Avdic: "Djurgården ligger närmast supertalangerna"

Lucas Bergvall,16, och Wilmer Odefalk, 17, är de senaste supertalangerna från BP:s akademi. Flera Allsvenska klubbar ska vara intresserade.
Nu avslöjar Expressens Anel Avdic, i en intervju med Studio Allsvenskan att Djurgården ligger närmast båda.


Lucas Bergvall,16, och Wilmer Odefalk,17, var med och tog Brommapojkarna upp i Allsvenskan. Den sistnämnde har varit ordinarie hela säsongen och spelat 27 matcher och gjort ett mål och fem assist. 

  Nu har flera klubbar uppgetts varit intresserade av duon, både Allsvenska och internationella. Tidigare i veckan har bland annat Göteborgs-Posten uppgett att IFK Göteborg och BK Häcken ska vara intresserade Odefalk. 

Anel Avdic avslöjar: "Djurgården ska ligga närmast"

Det är dock inte någon av de två ovannämnda klubbarna som ska ligga närmast Odefalk enligt Anel Avdic, fotbollsjournalist på Expressen. I en intervju med fotbollspodden Studio Allsvenskan avslöjar han att Djurgården har goda chanser på BP-mittfältarens signatur.

– Odefalk och är ju Djurgårdare i grunden och har en jättebra relation med Peter Kisfaludy (tidigare sportchef i BP, numera sportkordinator i Djurgården). Jag tror han ser sig själv spela i Djurgården, då han helst vill stanna i Stockholm, säger Avdic

Transferjournalisten tror även att Odefalk kan ses som förstärkning på Djurgårdens mittfält då Emanuel Bandas kontrakt går ut i december.

– Då Banda ser ut lämna så letar man förstärkningar på mittfältet. Även Hampus Finndell ryktas bort och kan komma att lämna i vinter. Jag tror Djurgården ser Odefalk som en ersättare till den sistnämnde både på kort och lång sikt, säger han till podden.

Bergvall i samtal med Djurgården

Blåränderna ska även ha goda chanser att värva den andra supertalangen, Lucas Bergvall,16. Mittfältaren flyttades upp till A-laget under säsongen och gjorde sitt första mål i 5-1 förlusten mot Öster i oktober. BP-talangen har tidigare ryktats till den nederländska storklubben Feyenoord, men det intresset ska ha svalnat enligt Anel Avdic.

– Det har varit en turbulent tid i Feyenoord. Man har bytt ut hela sportsliga ledningen, vilket har gjort att det dragit ut på tiden. Dessutom ska BP vilja ha ganska bra betalt. 

– Jag vill inte säga att det är 50/50 men Djurgården ska ha en bra chans på Bergvalls signatur, säger han till Studio Allsvenskan.

Nu rapporterar även Sportbladet att Djurgården haft ett möte med Lucas Bergvall i dagarna. Sajten uppger även att ytterligare en internationell klubb ska vara intresserade.

Vill du lyssna på hela avsnittet med Anel Avdic kan du gör det här!

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!