Pittsburgh firar ett mål mot Toronto.
Pittsburgh firar ett mål mot Toronto. - Foto: TT

Förlust för Toronto inför stjärnpublik

Det må ha varit allt ljus på Toronto som före matchen mot Pittsburgh inledde med en Hall of Fame-ceremoni där bland annat ikonen Börje Salming hyllades.Men det var det gästande laget som visade vilka som ägde på isen.

Efter en sju matcher lång förlustsvit bröt Pittsburgh den negativa trenden när de tidigare i veckan slog Washington, även då på bortais, med 4–1. I dag skulle vinnartåget fortsätta framåt, visade det sig.

Trots att Toronto satte första pucken i nät tack vare Zach Aston-Reese – inför en riktig stjärnpublik med lönnlövs-legendarer som Börje Salming, Mats Sundin och Darryl Sittler på läktaren – var det ändå motståndarnas match.

Pittsburgh avslutade och inledde första respektive andra perioden på samma sätt: med mål. Efter 2–1 till Pittsburgh, lyckades dock William Nylander få till ett skott efter pass från Morgan Rielly, och reducerade till 2–2.

Men i tredje och sista perioden var Toronto nära på chanslöst med sina fyra skott på mål. Pittsburgh fick tidigt in ett mål och slog spiken i kistan med bara 13 sekunder kvar av matchen och tryckte in 4–2 – vilket blev det slutresultatet.

I Washington besegrade hemmalaget Tampa Bay med 5–1 efter bland annat två mål av Sonny Milano som blev hans första för laget.

Dallas höll å sin sida inte för trycket på hemmais när de tog emot San Jose. Matchen slutade 4–5.