Vancouvers Elias Pettersson firar sitt första mål för kvällen.
Vancouvers Elias Pettersson firar sitt första mål för kvällen. - Foto: TT

Pettersson tvåmålsskytt i Vancouverseger

Vancouver besegrade Los Angeles med 4–1 i NHL-ishockeyn.Elias Pettersson satte mål nummer åtta och nio för säsongen, när hans Vancouver tog sin andra seger för säsongen.

Pettersson första mål för kvällen var även matchens första, när den svenske 24-åringen var med i en kontring fem minuter in i matchen som resulterade i ett tre mot två-läge, där Pettersson placerade in skottet med gott om utrymme i mitten framför en skymd Jonathan Quick i Los Angeles-målet.

Andra målet kom i andra perioden, där en omarkerad Pettersson hittade nätet via ett direktskott från vänstra tekningscirkeln. Målet innebar 3–1-ledning, och Vancouver fick med sig ytterligare ett mål via Brock Boeser, som även han blev tvåmålsskytt i matchen.

— På sistone har vi pratat om att om vi gör mål eller de gör mål så måste vi svara på detta oavsett vad, och inte luta oss tillbaka. Så jag är nöjd, säger Elias Pettersson om segern.

Vancouvers målvakt Thatcher Demko stoppade 37 puckar mot mål vilket gav laget den andra vinsten för säsongen. Tränaren Bruce Boudreau säger att denna match var precis vad som behövdes för att bygga spelarnas självförtroende.

— När du har en bra målvakt brukar alla andra också spela bra, säger han.

Los Angeles tränare Todd McLellan konstaterade att upplägget i denna match inte fungerade hela vägen:

— Jag tycker vi gjorde en del bra insatser denna kväll, och vi gjorde några dåliga.