I den här röriga situationen hittade William Nylander (längst till höger) pucken och lyckades slå in den.
I den här röriga situationen hittade William Nylander (längst till höger) pucken och lyckades slå in den. - Foto: TT

Nylander storspelade – tvåmålsskytt

William Nylander storspelade och stod för två mål när hans Toronto besegrade Buffalo i NHL-ishockeyn.


Hans första mål för kvällen kom i numerärt överläge i slutet av andra perioden, och innebar att Toronto tog en betryggande 4–1-ledning.

Nylander var uppmärksam i en rörig situation vid Buffalomålet, och lyckades peta in en lös puck.

Hans andra mål kom i en kontring halvvägs in i tredje perioden, när den svenske forwarden stack som ett spjut, vann sin duell och efter en liten dragning slog in 5–1-målet.

Nylanders insats under matchen, som slutade 5–2, gjorde att han utsågs till matchens bäste spelare.

Fler svenskpoäng

Calle Järnkrok gjorde också mål för Toronto, framspelad av Pierre Engvall och Rasmus Sandin. I motståndarlaget noterades Rasmus Dahlin och Victor Olofsson för varsin assist.

Efter en fin inledning på säsongen har Buffalo hamnat i en rejäl svacka. Förlusten mot Toronto var lagets åttonde i rad.

Calgary slog Florida med 5–4 efter straffläggning.

Avgörande straffskytt: Rasmus Andersson.

— Det var en gammal variant som jag testade några gånger i Stockton (i AHL) där den funkade några gånger, säger svensken till NHL:s webbplats.

— Det var ett tag sedan jag gjorde den. Det var skönt att se den gå in, men framför allt var det skönt med segern. Den var välbehövlig.

Tog tolfte raka

Calgary tog sin tredje seger i de fyra senaste matcherna. Dessförinnan förlorade man sju matcher i följd.

Mötet var det första mellan lagen efter sommarens bytesaffär då Floridas genom tiderna främste poängplockare, Jonathan Huberdeau, flyttade till Calgary i utbyte för Matthew Tkachuk och MacKenzie Weegar.

Huberdeau svarade för mål i straffläggningen i sin gamla hemmaarena.

New Jersey har haft en väldigt bra start på säsongen och tog sin tolfte raka seger genom 5–1 mot Ottawa. Laget ligger tvåa efter Boston i Eastern Conference.

— Det här var en riktig lagseger, alla fyra linorna bidrog och vår målvakt (Akira Schmid med 96,2 i räddningsprocent) gjorde avgörande räddningar, säger tränaren Lindy Ruff till nhl.com.

TT
/
nhl
/
/
Z.E
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Hirscher siktar på comeback

Forsberg med matchavgörande målet: "En specialare"

1 timme sedan
Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och segern gör att Nashville utjämnar serien till 1–1 i matcher. Det var en specialare hemifrån Åkerö-rinken, säger Forsberg till Aftonbladet.

Florida vann efter galna räddningar

3 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.