Qatar vill hålla i OS 2036.
Qatar vill hålla i OS 2036. - Foto: Jonas Ekströmer/TT, Sean Kilpatrick/TT

Efter fotbolls-VM – Qatar vill anordna OS 2036

Mycket kritik har riktats mot FIFA efter beslutet att anordna fotbolls-VM i Qatar. Nu vill landet sätta klorna i OS 2036.


Qatar verkar ha fått mersmak på att vara värd för sportevenemang. Detta då de redan nu meddelar att de gärna håller i de olympiska spelen 2036.

Första muslimska landet att anordna OS

Det är ännu oklart vilket datum som det vinnande värdlandet presenteras. Om Qatar står som vinnare blir det det första muslimska landet att anordna OS.

En källa förklarade för Reuters att Qatar är redo för ett sådant evenemang.

– Framgången hittills av detta VM sätter Qatar i en stark position, de har visat att de kan göra det här... Det är ett bevis. All infrastruktur finns här; arenorna, tunnelbanan och den nya flygplatsen.

Dömdes till sju års fängelse och 100 piskrapp

Detta då trots den massiva kritiken mot flera aspekter av årets VM, bland annat behandlingen av de byggarbetare som kommer för att bygga upp arenor och hotell inför turisternas ankomst. Kvinnor rapporteras våldtas och straffas.

En kvinna som arbetade för FIFA inför fotbolls-VM i Qatar blev tvungen att fly landet, eftersom hon hotades att bli dömd till sju års fängelse och 100 piskrapp – efter att själv ha blivit attackerad i sitt hem.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!