Niklas Wikegård blev märkbart berörd av beskedet om Börje Salmings död.
Niklas Wikegård blev märkbart berörd av beskedet om Börje Salmings död. - Foto: Stina Stjernkvist/TT och Skärmavbild/C More

Niklas Wikegård i tårar – efter beskedet om Börje Salmings död

På torsdagen avled Börje Salming i sviterna av ALS – något som lämnade hockeyexperten Niklas Wikegård märkbart berörd i direktsändningen av SHL.
– Shit alltså... Fan, sade Wikegård.


Under torsdagens SHL-omgång kom beskedet att hockeylegendaren Börje Salming, som i augusti berättade att han drabbats av ALS, avlidit vid 71 års ålder.

Hockeyexperten Niklas Wikegård kommenterade nyheten i C Mores direktsändning.

– Den stora sorgen var när man fick reda på att han har drabbats av ALS. Man har följt det här i några månader nu. Därför väljer jag att se de ljusa delarna och hur stark han och hans familj var när de tog sig till Toronto, tog sig till hockeygalan och var Börje Salming, i stället för att vara sin sjukdom, sade han.

Här kan du läsa mer om Börje Salming: familjen, ALS-stiftelsen och frun Pia Salming.

Niklas Wikegård: "Shit alltså..."

När Niklas Wikegård sedan fortsatte prata om den betydelse Börje Salming haft för europeisk hockey och hur stark den forna elitidrottaren varit som närvarat vid både hyllningar i Toronto och Stockholm brast det.

– Shit alltså... Fan, sade en märkbart rörd Wikegård i direktsändningen som sedan övergick till expertkollegan Johan Tornberg:

– Sorgen har funnits inom mig och många med mig under hela den här tiden, men det här bekräftar det han fått kämpa med en så lång tid. Jag var 17 år när jag träffade honom första gången, han gjorde ett enormt avtryck på mig.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Drömmål gav Vittsjö första segern

Säsongens första Värnamo-vinst – Zeljkovic hjälte

Värnamo tog säsongens första seger i allsvenskan. Det kan laget tacka Ajdin Zeljkovic för.

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

1 timme sedan
Henrik von Eckermann behåller ledningen i världscupfinalen i Riyad inför den sista omgången.

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

1 timme sedan
1982 lyfte han IFK Göteborg till Europas topp. 42 år efter chocksegern i Uefacupen är Sven-Göran Eriksson på avskedsturné. "Svennis" hyllades på ett välfyllt Gamla Ullevi av klubben där hans tränarkarriär tog superfart.

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

1 timme sedan
Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

3 timmar sedan
Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.