Hockeyvärlden sörjer Börje Salmings död.
Hockeyvärlden sörjer Börje Salmings död. - Foto: Stina Stjernkvist/Jessica Gow/TT

Hockeyvärlden sörjer Börje Salmings död: "Det gick så jävla fort"

Hockeyvärlden sörjer Börje Salmings död och kondoleanser liksom hyllningar strömmar in från alla olika håll. – Det var väldigt tungt och med stor sorg som jag fick beskedet att Börje somnat in idag, säger Nicklas Lidström.


Svenska folket och hockeyvärlden sörjer Börje Salmings död. Kondoleanserna är många och det är tydligt att hockeyikonen betytt mycket för många människor.

Börje Salming är en av svensk hockeys absolut största genom alla tider - och han är även en pionjär som banade vägen för européer i NHL, skriver Aftonbladet.

Nicklas Lidström i sorg

Ishockeyspelaren Nicklas Lidström sörjer Salming och tog med tung sorg emot beskedet under torsdagskvällen.

– Det var väldigt tungt och med stor sorg som jag fick beskedet att Börje somnat in idag. Han har betytt så otroligt mycket för mig personligen men ännu mer för svensk hockey. Han var en av de första som banade väg för oss andra svenskar i NHL på sitt sätt att spela. Han var en fantastisk person, så omtänksam, så ödmjuk, så varm. Han kommer för alltid vara saknad, säger Nicklas Lidström till tidningen.

Peter Forsberg hyllar Börje Salming

Peter Forsberg var även på plats på Tidernas hockeygala i förra veckan då Börje Salming hyllades på nytt.

– Jättetragiskt. Jag har spelat mot Börje några gånger och vi hängde lite i samband med NHL 100-helgen. Som spelare var han överallt och som person var han supertrevlig. Jag får känslan att han banade vägen för oss svenskar i NHL. Han gick ”all in” i varje match, säger Foppa till tidningen och fortsätter:

– Nordamerikanerna försökte skrämma svenskarna, men det tog Börje bort. Det gick inte längre efter hans insats i NHL. Sedan var han en grymt bra offensiv spelare, det har man kanske glömt bort lite, att han var jättebra framåt.

Även Anders Hedberg som var lagkamrat med Salming i Tre Kronor sörjer Salmings bortgång:

– Det gick så jävla fort. Jag darrar i benen men är jävligt glad att Börje kunde ta del av alla hyllningar i Toronto och att jag fick vara med honom och krama honom. Men det gick så fort. Jag kommer minnas honom som en jävligt bra kille och en otrolig lirare, säger han till TT.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

2 timmar sedan
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

3 timmar sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.