Nilla Fischer avslutar fotbollskarriären. Foto:TT
Nilla Fischer avslutar fotbollskarriären. Foto:TT - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Nilla Fischer avslutar karriären: "Tack för allt"

Flertalet landskamper och mästerskap för Sverige och en framgångsrik klubbkarrirär. Nu meddelar Nilla Fischer, 38, att hon lägger fotbollskorna på hyllan.
"Tack för allt", skriver hon på Instagram.


Nilla Fischer, 38, avslutade sin landslagskarriär i höstas efter 189 landskamper. Sedan 2019 har hon tillhört Linköping i Damallsvenskan och 2021 förlängde hon kontraktet ytterligare ett år. Men nu bekräftar hon att fotbollskarriären är över helt och hållet.

"Det är dags för mig att säga hejdå till min första sanna kärlek. Det har varit den mest fantastiska upplevelsen på så många år. Tack för allt", skriver hon på Instagram.

Hon fortsätter:

"Jag kommer sakna detta så mycket men nu måste jag lyssna på min kropp och göra mig redo för nästa kapitel".

I ett pressmeddelande berättar Fischer varför hon väljer att sluta.

– Jag önskar att jag kunde spela fotboll hela livet, men efter varje träning och match gör det ont i kroppen. Det är dags att lyssna på det och därför har jag nu tagit beslutet att lägga skorna på hyllan, säger hon.

Nilla Fischer hyllar Linköping: "Jag vill tacka alla"

Totalt blev det en 22 år lång fotbollskarriär för landslagsmittbacken, med flertalet tunga titlar. På meritlistan hittar vi bland annat två VM-brons 2019 och 2011 och ett olympiskt silver i Tokyo 2021. Utöver en framgångsrik landslagskarriär har Fischer även vunnit en del tunga titlar på klubblagsidan. 2014 vann hon Champions League med sin dåvarande klubb VFL Wolfsburg. Utöver det blev det totalt två tyska ligatitlar och tre cupguld, med Wolfsburg.

I Sverige representerade mittbacken LDB Malmö mellan 2003-2011 och två sejourer med Linköping (2012-2013 och 2019-2022). Den sistnämnda klubben blev alltså Fischers sista i karriären.

– Jag vill tacka alla i LFC, spelare, ledare, alla i organisationen och framförallt alla fans! Det har varit fina år i LFC, och framförallt har det sista året varit fantastiskt roligt. Tack för mig, vi ses på läktaren!, säger hon till Linköpings hemsida.


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!