Jens Fahrbring blev trea i Sydafrika. Arkivbild.
Jens Fahrbring blev trea i Sydafrika. Arkivbild. - Foto: TT

Svenska doldisens succé – trea i Sydafrika

Jens Fahrbring slog till med fyra starka varv på DP World Tour, tidigare Europatouren.Det räckte till en ensam tredjeplats i tävlingen South Africa Open Championship och tangerat personbästa för 38-åringen.


Fahrbring gick ut i ledarboll tillsammans med fransmannen Clément Sordet och hemmaspelaren Thriston Lawrence i det fjärde och sista varvet i Sydafrika.

Ett läge svensken medgav var något ovant.

— Det var längesedan jag var i den här position så jag ska försöka njuta och bara spela mitt spel, sade han till touren.

Lawrence hade en ganska betryggande ledning på förhand och det var upp till de andra spelarna att försöka jaga ner honom.

Jens Fahrbring, som aldrig vunnit på DP World Tour, startade stabilt och efter birdies på tredje, sjunde och åttonde hålet samt en bogey hade han tagit upp jakten efter halva rundan.

Bogeys på tolfte och 15:e hålet gjorde att Fahrbring föll ifrån något men han tog sig tillbaka med två birdies på det tre sista hålen.

Det räckte inte till att hota Lawrence som vann på totalt 16 slag under par, men däremot till en ensam tredjeplats med en totalscore på –14.

Tredjeplatsen var tangerat personbästa för Fahrbring på DP World Tour. Senaste topp 3-placeringen kom säsongen 2015 när han blev trea i Open D'Italia. För besväret belönas han med en prischeck på 925 000 kronor.

Europatourens andra tävling för helgen, Australian Open, vanns av polacken Adrian Meronk före hemmafavoriten Adam Scott.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!