Stockholm

Tremålsskytt bakom Linköpings vändning

Linköpings tremålsskytt Ty Rattie firar ett av sina mål mot HV71.
Linköpings tremålsskytt Ty Rattie firar ett av sina mål mot HV71. Foto: TT

Formstarka HV71 lyckades inte lämna bottenskiktet i SHL, efter att ha tappat en 3–0-ledning.Linköping vann E4-derbyt efter förlängning med 4–3. Ty Rattie blev matchhjälte med det avgörande målet – hans tredje för kvällen.


Linköping klättrade en placering, till sjunde plats, genom de två poängen. HV71 är kvar på näst sista plats i tabellen.

— Det här var kul, en stor, stor seger – en lagseger, säger matchhjälten Ty Rattie till C More.

Sedan landslagsuppehållet i november hade HV71 vunnit fem av åtta matcher, före den 19 november hade det bara blivit en seger. Och efter två perioder såg det ut att bli en sjunde seger för säsongen och ett rejält skutt uppåt i tabellen.

Efter den mållösa första perioden, inför fullsatta läktare (8 190 åskådare), kom Jönköpingslagets första mål redan efter 1.51 i den andra perioden.

— Vi var effektiva och skapade långa anfall och satte dit chanserna, säger matchens första målskytt, Emil Andrae, till C More.

Även 2–0 kom till genom att Linköpingsmålvakten Marcus Högberg var skymd. Vid 3–0 styrdes pucken in via en Linköpingsspelares skridsko.

I början av den tredje perioden reducerade Linköping genom Ty Rattie som gjorde tionde SHL-målet för säsongen. Drygt tre minuter senare kom nästa Linköpingsmål, genom Vilmos Gallo.

Linköping fortsatte att pressa på och med 17 sekunder kvar av matchen kvitterade Ty Rattie med sitt andra mål för kvällen och tog matchen till förlängning. Väl där behövde kanadensaren bara 30 sekunder för att avgöra matchen.

— Jag hade inget annat val än att skjuta, säger Rattie.

Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.