Kenny Bräck gör oväntad comeback

Satsar på EM i rallycross i sommar


En av Sveriges främste racingförare kan göra en oväntad comeback i sommar.

När ralllycross-EM i värmländska Höljes 4-5 juli väntas en dark horse presenteras och allt tyder på att denne dark horse är racingstjärnan Kenny Bräck, 43.

Ledtrådarna som ges är enligt Värmlands Folkblad att föraren i fråga är runt 172 centimeter lång, delvis blond, pratar bra engelska och är en av de bästa förarna som Sverige exporterat. Vilket låter ganska på pricken som den rågblonde 172 centimeter långe motorlegenden.

– Ha ha. Vi får väl se, säger Bräck själv till Värmlands Folkblad.

Kenny Bräck är en av Sveriges allra mest framgångsrika racingförare genom tiderna och har bland annat en vinst i klassiska Indy 500 från 1999 på meritlistan.

2003 var han nära att mista livet i en allvarlig krasch, också det i Indycar. Men redan ett år senare gjorde han sensationell comeback på banan igen. Sedan 2005 har han inte tävlingskört alls, men nu väntar alltså ännu en återkomst, denna gång i rallycross.

– Rallycross är intressant, det skulle vara kul att testa någon gång, säger Kenny Bräck till Värmlands Folkblad.

Troligtvis kommer svensken köra en av bilarna för Kenneth Hansen Motorsport, en Citroën C4.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

2 timmar sedan

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

2 timmar sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

3 timmar sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

igår 20:36
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.