Louise Hansson till höger.
Louise Hansson till höger. - Foto: TT

VM-brons till Hansson på favoritdistansen

Louise Hansson har tagit sin tredje medalj på kortbane-VM i Melbourne.I finalen på 100 meter fjäril knep den svenska simstjärnan bronset.Jag ser det här som en seger, säger hon.


26-åriga Hansson slog till med nytt personbästa med tiden 54,87, tolv hundradelar från silvret som gick till amerikanskan Torri Huske.

Guldet vanns av Margaret MacNeil, Kanada, på tiden 54,05 – ett nytt världsrekord.

— Det kändes jättelätt, jag försökte bara hålla fokus på mig själv. Jag visste att det skulle bli en fajt, säger Hansson i SVT:s sändning.

— Jag är alltid sugen på att vinna och slå "Maggie" (MacNeil), vi har haft många fajter genom åren. Hon var starkare i dag, men jag ser det här som en seger, jag kommer härifrån med medalj och "pers".

Medaljen var Sveriges tredje i Australien och Louise Hansson har varit med och simmat hem samtliga.

Hansson tog bronset i 100 meter medley och var med i det svenska lag som lade beslag på bronspengen i lagkappen på 4x50 meter medley.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

3 timmar sedan
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.