Washingtons Marcus Johansson firar sitt mål i förlängningen tillsammans med lagkamraten Erik Gustafsson. - Foto: TT

Johansson avgjorde mot Ottawa

Marcus Johansson avgjorde i förlängningen då Washington besegrade Ottawa med 3–2 i nattens NHL-möte. Lagkamraten Aleksandr Ovetjkin gjorde två assist, men blev återigen mållös i jakten mot en historisk måltopp.

Aleksandr Ovetjkin var nära att göra mål i den andra perioden, då han fick en puck förbi Ottawas målvakt Cam Talbot. Men det var Sonny Milano som petade pucken över mållinjen och gjorde 2–1.

Ottawas Drake Batherson kvitterade i powerplay i tredje perioden och tog matchen till förlängning. Där rusade Marcus Johansson förbi försvaret och avgjorde efter två minuter och fyra sekunder.

Det var den fjärde mållösa matchen i rad för Ovetjkin sedan han satte karriärens 800:e mål borta mot Chicago i förra veckan. Han är bara två mål från att gå om Gordie Howe som den spelare som gjort näst flest mål i ligans historia. Däremot är det en bit kvar till "The great one", Wayne Gretzky, som gjorde hela 894 NHL-mål.

— Om jag spelade och fick noll chanser, ja, då skulle jag vara orolig. Men jag skapar ändå chanser, säger Ovetjkin efter matchen.

Ovetjkin var nära att göra mål i mitten av den tredje perioden, men Talbot satte stopp.

— Deras målvakt spelade bra och just nu är det viktigt att ta två poäng och fortsätta att röra oss i tabellen, säger Ovetjkin.

Talbot gjorde 37 räddningar för Ottawa, i matchen som slutade 3–2 till Washington.