Frida Karlsson går mot en vinst i Tour de ski 2022
Frida Karlsson går mot en vinst i Tour de ski 2022 - Foto: Terje Pedersen/Karl-Josef Hildenbrand/TT

Här stöttas Frida Karlsson av världsstjärnan på Instagram

Chanserna för Frida Karlsson, 23, att kamma hem hela Tour de Ski ser goda ut efter veckans bravurer. Inför tävlingens slut på söndag peppas hon av Instagramföljarna, och ett av namnen sticker ut.


Längdskidåkaren Frida Karlsson är blott 23 år gammal, men redan en av Sveriges absolut största stjärnor inom sporten. Om allt fortsätter gå som hon vill kan hon stå som segrare i Tour de Ski på söndag – något som bara en svensk gjort tidigare.

Under onsdagen kammade Frida Karlsson hem en vinst i jaktstarten i tyska Oberstdorf. I samma etapp kollapsade hennes två största hot om tour-vinsten, norskorna Anne Kjersti Kalvå och Tiril Udnes Weng, i spåret. 

Inför torsdagen och den avgörande helgen leder Karlsson hela touren med 1 minut och 28 sekunder.

– Är det så mycket? Det känns bra. Men det är fortfarande ett lopp i taget. Jag kan sänka axlarna nu, jag vet att kroppen spelar i samma lag. Jag ska genom touren i år, sa hon till Sportbladet när hon nåddes av nyheten.

Frida Karlssons pojkvän William Poromaa tävlar också i Tour de Ski

När Frida inte representerar Sverige i längdskidåkning kilar hon stadigt med pojkvännen och landslagskollegan William Poromaa, 22. 

På grund av skidåkningen tvingas de ha ett distansförhållande – Karlsson bor i Sundsvall och Poromaa i Östersund.

– Vi har försökt att träffas så mycket vi hunnit och haft tid till, har William Poromaa tidigare sagt om distansrelationen till SportExpressen

Även William Poromaa tävlar i Tour de Ski i det svenska herrlandslaget. Här kan du läsa mer om förhållandet mellan Frida Karlsson och William Poromaa.

Frida Karlsson stöttas av världsstjärnan

Mellan viktiga lopp uppdaterar Frida Karlsson sina följare på Instagram med bilder från Tour de Ski. Hon möts av stöttande kommentarer och hejarop från alla håll och kanter.

Bland kommentarerna återfinns även ett välkänt namn från Sveriges största skidkonkurrenter. Ingen mindre än den norska skidstjärnan Petter Northug

På två av Frida Karlssons senaste bilder har han lämnat peppande svar i kommentarsfältet.

Foto: Instagram
Foto: Instagram
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!