Frida Karlsson tog hem segern i Tour de Ski under söndagen
Frida Karlsson tog hem segern i Tour de Ski under söndagen - Foto: Henrik Montgomery/Alessandro Trovati/TT

Klirr i kassan – så mycket pengar får Frida Karlsson för vinsten i Tour de Ski: "Oj"

Frida Karlsson kollapsade efter målgången i Tour de Ski, där hon under söndagen stod som segrare. Vinsten belönas med en rejäl prissumma.


Årets Tour de Ski är över och vinnaren blev ingen mindre än Frida Karlsson, 23.

Strax efter målgången kollapsade Karlsson av utmattning, men redan senare samma dag var hon på benen igen, och firade storvinsten med att halsa champagne på längdlandslagets buss.

Läs mer om Frida Karlssons firande efter vinsten i Tour de Ski här.

Frida Karlsson ramlade ihop på mållinjen i Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen/TT

Så hög är vinstsumman i Tour de Ski

Att vinna Tour de Ski är inte bara förknippat med en stor ära – med förstaplatsen kommer också en härlig vinstsumma. Den har varierat lite från år till år, men låg inför tävlingen 2022-2023 på 80 000 schweizerfranc, motsvarande drygt 900 000 svenska kronor.

– Oj, det var mycket, jag har faktiskt inte haft någon koll på det, jag brukar inte fokusera så mycket på det, men det är klart att det är en stor bonus, har Frida Karlsson sagt om summan i en intervju med TT.

Utöver vinststumman tävlade skidåkarna även om bonuspoäng (som översätts i pengar) och "Daily Prize-Money" – prispengar för varje etapp. En etappseger var i år värd 3 000 schweizerfranc, omkring 34 000 kronor, enligt Västerbottens-kuriren

Tvåan i varje lopp fick knappt 23 000 kronor och trean omkring 11 000 kronor. 

Vill du läsa mer om Frida Karlssons pojkvän William Poromaa?

Frida Karlsson är i ett förhållande med pojkvännen och landslagskollegan William Poromaa, 22. 

Även han tävlade i Tour de Ski. Här kan du läsa mer om förhållandet mellan Frida Karlsson och William Poromaa.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lag Edin på ny guldjakt i VM: "Lite unikt"

Xabi Alonso nobbar Liverpool

1 timme sedan
Xabi Alonso har inga planer på att ersätta Jürgen Klopp i Liverpool, när tysken lämnar jobbet som huvudtränare efter den här säsongen. Spanjoren stannar i Bayer Leverkusen. Just nu är det här rätt plats för mig.

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

3 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.