- Foto: Fredrik Persson/TT

Tennisstjärnan Mikael Ymers lyxköp – kostade 250 000 kronor: "Tömde mer eller mindre mitt konto"

Carina Bergfeldts talkshow är tillbaka med en ny säsong och i det första avsnittet gästas hon av tennisstjärnan Mikael Ymer. Men vem är han egentligen? Läs mer om den fattiga uppväxten, Zlatans ord och lyxköpet.


Carina Bergfeldts talkshow är tillbaka med en ny säsong och i det första avsnittet gästas hon av den världskända skådespelaren Tom Hanks.

Ytterligare gästas hon av filmregissören Mariana Treviño, regissörerna och skådespelarna Felix Herngren och dottern Vera Herngren, tennisspelaren Mikael Ymer och artisterna Moonica Mac och Viktor Norén

Ett namn som skapat stort intresse är Mikael Ymer, den 24 åriga tennisspelaren.

Vem är Mikael Ymer?

Mikael Ymer, född Mikael Wondwosen Yemer, 24, föddes den 9 september 1998 i Skara och är en framgångsrik svensk tennisspelare. 

Han bor nuförtiden i en nybyggd lägenhet med tre balkonger för 21,2 miljoner kronor i centrala Stockholm.

Fattiga uppväxten: Sov i omklädningsrummet

När Mikael Ymer och hans familj flyttade från Skara var han 14 år gammal. Flytten från Skara blev till ett omklädningsrum, där familjen bosatte sig.

– Jag och brorsan hade en våningssäng där, säger tennisspelaren i talkshowen Carina Bergfeldt på SVT och fortsätter:

– Jag såg det inte som misär då, det var allt vi visste jag och min bror. Pappa gjorde det väldigt roligt för oss hela tiden och gjorde något positivt av det, våra dagar var åtta till åtta i tennishallen och sedan gick vi direkt in och sov, säger Mikael Ymer. 

Mikael Ymer berättar i intervjun att det blev svårt att gå i skolan på grund av de dåvarande omständigheterna.

Mikael Ymer familj

Tennisspelaren har en storebror, Elias Ymer, 26, född 10 april 1996. Han har också en lillebror men vad den yngsta i bröder skaran heter är fortsatt oklart. Han verkar hålla sig mer i skymundan i jämförelse med hans två storebröder.

Brödernas båda föräldrar immigrerade var för sig från Etiopien till Sverige.

Mikael Ymers far Yemer Wondwosen flydde från Etiopien till Sverige 1987 på grund av kriget mot Eritrea. Han flyttade till Skara där han träffade Kelemework, även hon från Etiopien, och de fick tillsammans tre söner, varav Mikael Ymer är näst äldst, skriver Expressen.

År 2012 flyttade familjen från Skara till Bromma för att bröderna skulle gå på tennisakademien Good to great och bli tränade av bland annat Magnus Norman, skriver GP.   

Mikael Ymer som tävlar i Stockholm Open. Foto: Fredrik Persson/TT

Mamman sköter hans ekonomi: "Tömde mer eller mindre mitt konto"

I en intervju på Youtube med Keali Abdi berättar Ymer om sin ekonomi – som sköts av hans mamma.

Han berättar att det är hon som för över pengar när han väl behöver det. Han tycker att det hjälper honom att inte göra galna köp och refererar till Rolexklockan som han köpte 2018 för 250 000kr. 

– Tömde mer eller mindre mitt konto, säger tennisspelaren iintervjun.

Mikael Ymer om Zlatan

Under sommaren fick han mycket uppmärksamhet för sina förklaringar till att tacka nej till ATP-turneringen i Båstad.

Bland annat sa han att ”anledningen till varför jag inte spelar i Båstad är samma anledning till att Zlatan inte spelar i allsvenskan”, säger tennisspelaren till SVT. 

Efter uttalandet fick tennisspelaren kritik och då gick fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic ut och försvarade honom där han menade att Mikael Ymer fick för få frågor om sitt tennisspelande.

– Det betyder världen för mig. Det blev som en sekt där alla slog sig ihop, Zlatan gick då ut emot hela trenden och gick emot alla. Det vände med att han gick ut och stöttade mig så där, säger Mikael Ymer till Carina Bergfeldt. 

Vilken ranking har Mikael Ymer?

Just nu rankas Mikael Ymer på 77:e plats på världsrankningen och nästa vecka inleds årets första grand slam-turnering Australian Open i Melbourne.

Har Mikael Ymer någon partner?

Mikael Ymer är i dagsläget singel.

I en intervju med Youtubern Keali Abdi berättar han att han upplever att kärlek inte är för honom.

Han förklarar att han blir alldeles för svag av kärlek. Att det tar fram en sida som inte är han enligt honom. 

Han resonerar vidare att det kanske är den han är men att den sidan inte passar honom. Att den sidan som kärleken tar fram i honom kan skada hans yttre. 

När han är på banan försöker hålla upp en fasad om att han är arg, förklarar han för Aftonbladet.

/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!