Tunisiskan Ons Jabeur
Tunisiskan Ons Jabeur - Foto: TT

Världstvåan utslagen ur Australian Open

Efter fjolårets finalplatser i Wimbledon och US Open var Ons Jabeur en av favoriterna i Australian Open.Tunisiskans pokaldrömmar tog slut redan i den andra omgången.


Toppnamnen fortsätter att åka ur tidigt i Australian Open-tennisen. På torsdagen tog turneringen slut för andraseedade Ons Jabeur, efter 1–2 i set mot Tjeckiens Markéta Vondrousová, rankad 86:a i världen.

På damsidan har, förutom Jabeur, även världsåttan Daria Kasatkina och världsnian Veronika Kudermetova slagits ut redan under turneringens inledning.

Den tunisiska världstvåan hade ett fint fjolår där hon nådde final både i Wimbledon och US Open. Men hon får fortsätta vänta på sin första grand slam-titel.

Kanske var det också ett knä som spökade i förlustmatchen mot Vondrousová. Redan efter sin seger i första runda berättade Jabeur om skadekänningarna och såg inte ut att vara på topp mot tjeckiskan, som aldrig nått längre än fjärde rundan i en grand slam-turneringen.

Även i herrturneringen har flera förhandsfavoriter fått respass tidigt. Förstaseedade Rafael Nadal, andraseedade Casper Ruud och åttondeseedade Taylor Fritz är till exempel alla utslagna.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!