Stockholm

Bianca Salmings ärliga ord om hockeykillar – trots kärleken: "Douche"

Friidrottaren Bianca Salming, 24, berättar om fördomarna.
Friidrottaren Bianca Salming, 24, berättar om fördomarna. Foto: Jessica Gow/TT

Friidrottaren Bianca Salming, 24, är inte bara dotter till den avlidne ishockeyikonen Börje Salming, utan hon är också tillsammans med hockeyspelaren Tobias Lindberg. Men att ingå i en relation med en hockeykille är ingenting hon rekommenderar.


Läs mer

Det är i SVT:s "Carina Bergfeldt" som den 24-åriga friidrottaren Bianca Salming berättar om sitt kärleksliv – och att det var långtifrån givet att bli tillsammans med en hockeyspelare.

– Man vill inte säga det högt, men jag måste säga det. Jag har hört om teorin att man går på någon som är lik sin pappa eller bror. Det kanske är något sådant där att det känns tryggt och bra, säger hon i programmet.

Bianca Salming: "Douche"

Även om hon lever i ett lyckligt förhållande med 27-årige Tobias Lindberg, som är professionell hockeyspelare i Vítkovice i den tjeckiska ligan, är kärleksrelationer mer ishockeyspelare inget hon rekommenderar.

– Det vill jag heller inte säga högt, men jag har haft mina fördomar mot just hockeyspelare att de är på ett visst sätt. Att de är ”douche”. Om jag skulle rekommenderat någon annan, så hade jag sagt att inte gå på hockeyspelare. Nu sitter jag här, så jag har gjort det själv och det har gått väldigt bra, säger Bianca Salming i programmet.

Läs allt om Bianca Salming här: pojkvännen Tobias Lindberg, syskonen och uppväxten.

Bianca Salming: "Hört skräckhistorier"

Genom att växa upp med hockeyikonen Börje Salming som pappa fick hon en inblick i ishockeymiljön, och därigenom också fördomar om hockeykillar.

– Då vet man också hur de kan vara, jag har hört skräckhistorier. Jag kan inte säga att det är från pappa, det kanske är så, säger Bianca Salming.

"Carina Bergfeldt" sänds i SVT1 klockan 21.00 på fredag och finns tillgängligt på SVT Play från klockan 17.00 på fredagen.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.