Bianca Salming är dotter till Börje Salming och Katarina Pettersson.
Bianca Salming är dotter till Börje Salming och Katarina Pettersson. - Foto: Stina Stjernkvist/TT och Mickan Palmqvist/TT

Allt om Bianca Salming: Pojkvän, syskon, mamma och pappa

Bianca Salming har, som dotter till ishockeyikonen Börje Salming, stått i rampljuset sedan hon var ung och är i dag en framgångsrik friidrottare. Här kan du läsa mer om Bianca Salming, hennes familj och pojkvän.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Bianca Salming ålder – hur gammal är hon?

Bianca Salming föddes den 22 november 1998, vilket innebär att hon under vintern 2023 fyller 25 år.

Bianca Salming längd – hur lång är hon?

Många är nyfikna på Bianca Salmings längd. Enligt Modette är Bianca Salming 178 centimeter lång.

Bianca Salming pappa – är hon dotter till Börje Salming?

Bianca Salming är dotter till ishockeyikonen Börje Salming som, under sin karriär, spelade för bland andra Brynäs IF och Toronto Maple Leafs.

Börje Salming gick bort den 24 november 2022 i sviterna av ALS. Han blev 71 år gammal.

– Jag trodde inte att det skulle gå så snabbt. Jag fick ett samtal på morgonen, att jag borde komma till pappa, sa Bianca till Expressen några dagar efter pappans bortgång. 

Allt om Börje Salming: Barn, frun Pia Salming och ALS-sjukdomen

Bianca Salming mamma – är hon dotter till Katarina Pettersson?

Bianca Salmings mamma är livsstilscoachen tillika den personliga tränaren Katarina Pettersson som tidigare var gift med Börje Salming. Paret skilde sig i mitten av 2000-talet och när Börje gick bort var han gift med Pia Salming

Katarina Petterssons första ord efter Börje Salmings död

Bianca Salming syskon: Anders Salming, Rasmus Salming och Teresa Salming

Bianca Salming har tre syskon – varav ett är helt biologiskt. Han heter Rasmus Salming, är född 1995 och håller sig undan från media mer än sin syster. 

Utöver det har Bianca ytterligare två halvsyskon som Börje Samling fick med sin första fru Margitta Wendin. De fick sonen Anders Salming, född 1974, och dottern Teresa Salming, född 1976, ihop, innan de skilde sig år 1993.

Var växte Bianca Salmings upp?

Bianca Salming växte upp i den lilla byn Salmi nära Jukkasjärvi, Kiruna. Som ung flyttade familjen till Vaxholm där Bianca höll på med både gymnastik, dans och hockey. Hon valde att följa sin pappas fotspår efter flytten och spelade hockey i både Waxholms tjejlag för att sedan spela tillsammans med killarna i Viggbyholm.

I dag bor Bianca Salming i en 37 kvadratmeter stor lägenhet i centrala Stockholm. Den är värderad till omkring fyra miljoner kronor.

Bianca Salming om tiden efter pappa Börje Salmings död: "Känner knappt igen mig själv"

Har Bianca Salming pojkvän?

Ja, Bianca Salming har pojkvän. Det är ishockeyspelaren Tobias Lindberg som vunnit hennes hjärta.

Vem är Bianca Salmings pojkvän Tobias Lindberg?

Tobias Lindberg har spelat i bland annat Timrå och Väsby tidigare, men är just nu signad för den tjeckiska klubben HC Vitkovice.

I en intervju med Expressen från augusti 2022 berättar Bianca om känslorna kring att ha ett distansförhållande:

– Han spelade hemma i Sverige när vi började umgås. Sedan drog han till Tjeckien i november precis när vi blivit ett par på riktigt. Båda var lite skeptiska, men vi har sagt att vi ger det här ett försök. Sedan får vi se hur det blir. Nu fick vi en sommar tillsammans. Än så länge känns det väldigt bra.

Bianca Salmings ärliga ord om hockeykillar – trots kärleken: "Douche"

Bianca Salming sommarprat – vad handlade det om?

Den 4 juli 2023 gjorde Bianca Salming "Sommar i P1".

– Jag pratar om det som varit en konstant och tryggheten i mitt liv – idrotten. Och hur den blev min räddning i sorgen, berättade hon för Sveriges Radio inför programmet.

När har "Salminggenen" premiär på SVT?

Den 23 november har dokumentärserien "Salminggenen" premiär på SVT. I den tredelade serien får tittarna en inblick i Bianca Salmings friidrottssatsning, samt pappa Börje Salmings insjuknande och bortgång. 

– Om jag ska vara helt ärlig kan jag knappt kolla på materialet själv än, det är under klippning. Det känns läskigt och speciellt att visa det för andra. Men jag ser den pappa som jag fått känna hela mitt liv, det gör mig mest varm. Jag hoppas att det är någonting jag kommer vara stolt över sen, har Bianca sagt om "Salminggenen" till Expressen.

Har Bianca Salming Instagram?

På Instagram heter Bianca Salming @biancasalming.

/