Floridas Carter Verhaeghe och Los Angeles Viktor Arvidsson i kamp om pucken under fredagens match i Florida.
Floridas Carter Verhaeghe och Los Angeles Viktor Arvidsson i kamp om pucken under fredagens match i Florida. - Foto: TT

Två svenskmål i Los Angeles tredje raka

Två svenska mål var en bidragande orsak till Los Angeles bortavinst mot Florida i NHL-ishockeyn natten mot lördag.


Los Angeles tog på lördagen sin tredje raka vinst och svenske Adrian Kempe inledde sitt personliga poängsamlande under kvällen med en assist på Los Angeles första mål som Anze Kopitar styrde in i första periodens fjortonde minut.

Fyra minuter senare var det Kempe själv som gjorde mål och första perioden slutade 2-0 till Los Angeles.

Målskyttet i andra perioden inleddes av Los Angeles svensk Viktor Arvidsson vilket också blev lagets enda mål under perioden. Florida knappade in tremålsunderläget och när andra perioden var över stod det 2—3

I tredje perioden satte Matt Roy ett fjärde mål för Los Angeles och Floridas enda mål i perioden räckte inte till mer än förlust med slutresultatet 3—4.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

1 timme sedan

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

2 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

2 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

3 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

idag 12:34
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.