Stockholm

McIlroy slog Reed efter bråket: Svåraste rundan

Rory McIlroy släppte ut klänslorna efter segern i Dubai.
Rory McIlroy släppte ut klänslorna efter segern i Dubai. Foto: TT

Sandlådestriden mellan golfstjärnorna Rory McIlroy och Patrick Reed ledde fram till en tvekamp om slutsegern i Dubai. Den vann McIlroy.Det var en av de svåraste rundor jag någonsin spelat, säger nordirländaren.


Inför Europatourtävlingen i Dubai hamnade Rory McIlroy och amerikanen Patrick Reed i något av ett sandlådebråk. Golfstjärnorna är inte direkt nära vänner efter att Reed gått med i den kritiserade LIV-touren, som McIlroy starkt tagit avstånd ifrån.

Så när Reed gick fram till McIlroy på övningsfältet för att hälsa, blev han totalt ignorerad av McIlroy. Som svar kastade Reed en peg, märkt med LIV-touren, i riktning mot nordirländaren.

— En storm i en tekopp, sade McIlroy om händelsen. Jag såg honom inte ens.

— Ett omoget litet barn som inte ens kan hälsa, sade Reed om McIlroy.

På måndagen det av regn uppskjutna avgörandet med de två i huvudrollen. Reed gick på 65 slag, sju under par. Men McIlroys ledning inför finalvarvet var för stor och han vann efter en 68-rond, ett slag före amerikanen.

— Mentalt var det troligtvis en av de svåraste rundor som jag någonsin spelat eftersom det hade varit så lätt att låta känslorna ta över. Jag behövde verkligen fokusera på mig själv och glömma vilka som var med där på ledartavlan. Det känns som att jag visade en stor mental styrka, säger McIlroy efter segern.

Marcus Kinhult och Henrik Stenson blev bästa svenskar på en delad åttondeplats.

Rättad: I en tidigare version uppgavs felaktigt att spelarna gick i ledarbollen tillsammans. Texten är därmed omformulerad.

TT

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.