Rory McIlroy släppte ut klänslorna efter segern i Dubai.
Rory McIlroy släppte ut klänslorna efter segern i Dubai. - Foto: TT

McIlroy slog Reed efter bråket: Svåraste rundan

Sandlådestriden mellan golfstjärnorna Rory McIlroy och Patrick Reed ledde fram till en tvekamp om slutsegern i Dubai. Den vann McIlroy.Det var en av de svåraste rundor jag någonsin spelat, säger nordirländaren.


Inför Europatourtävlingen i Dubai hamnade Rory McIlroy och amerikanen Patrick Reed i något av ett sandlådebråk. Golfstjärnorna är inte direkt nära vänner efter att Reed gått med i den kritiserade LIV-touren, som McIlroy starkt tagit avstånd ifrån.

Så när Reed gick fram till McIlroy på övningsfältet för att hälsa, blev han totalt ignorerad av McIlroy. Som svar kastade Reed en peg, märkt med LIV-touren, i riktning mot nordirländaren.

— En storm i en tekopp, sade McIlroy om händelsen. Jag såg honom inte ens.

— Ett omoget litet barn som inte ens kan hälsa, sade Reed om McIlroy.

På måndagen det av regn uppskjutna avgörandet med de två i huvudrollen. Reed gick på 65 slag, sju under par. Men McIlroys ledning inför finalvarvet var för stor och han vann efter en 68-rond, ett slag före amerikanen.

— Mentalt var det troligtvis en av de svåraste rundor som jag någonsin spelat eftersom det hade varit så lätt att låta känslorna ta över. Jag behövde verkligen fokusera på mig själv och glömma vilka som var med där på ledartavlan. Det känns som att jag visade en stor mental styrka, säger McIlroy efter segern.

Marcus Kinhult och Henrik Stenson blev bästa svenskar på en delad åttondeplats.

Rättad: I en tidigare version uppgavs felaktigt att spelarna gick i ledarbollen tillsammans. Texten är därmed omformulerad.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

Succéhästen avled vid världscupfinalen

1 timme sedan
Strax efter andra omgången i världscupfinalen i hoppning kollapsade hästen Chromatic BF. Hans liv gick inte att rädda.

Ett ja och två nej till VM-spel

3 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.