VM i tyska Oberhof går nu av stapeln.
VM i tyska Oberhof går nu av stapeln. - Foto: Anders Wiklund/TT och Geir Olsen/NTB/TT

Svenska lyxpiken till de norska skidstjärnorna: "Kostar lite extra"

De svenska skidskyttarna chartrade ett helt eget flygplan till tyska Oberhof där VM nu går av stapeln – en lyx som det norska landslaget inte hade.
– De har deras upplägg, men vi väljer den säkrare varianten, säger landslagstränaren Johannes Lukas till Expressen.


I november förra året chartrade de svenska skidskyttarna ett flygplan till världscupspremiären i Finland – något som föranledde pikar från norskt håll.

– Vi åkte buss hit i fem timmar samtidigt som svenskarna flög charter från Östersund till Joensuu. Sådan lyx har inte vi. Kolla bara deras vallabuss, det finns väl en lounge i den gissar jag, sade den norske skidskytten Vetle Sjåstad till Expressen då. 

Här kan du läsa om Frida Karlssons skräckupptäckt på hotellet.

Martin Ponsiluoma: "Haft en så bra resa"

När VM i tyska Oberhof nu går av stapeln har de svenska skidstjärnorna återigen chartrat ett flygplan, medan det norska skidskyttelandslaget flög reguljärt. 

– Vi har haft en så bra resa man kan ha, eget plan hit och bara en dryg timme från flygplatsen. Jag hoppas vi kan fortsätta ha det så här, säger Martin Ponsiluoma till Expressen.

Att resan till Oberhof tog fyra timmar istället för tolv kommer med flera fördelar, enligt skidskyttarna.

– Det största fördelen vi har av det är att vi undviker så mycket folk som möjligt. Och att vi har större chans att hålla oss friska, det är mycket som går nu med förkylningar och allt möjligt, säger Elvira Öberg till tidningen.

Läs om de största myterna om skidskytte här.

Johannes Lukas: "Väljer den säkrare varianten"

Det rådde inga tveksamheter om att chartra ett flygplan även denna gång eftersom det, enligt landslagstränaren Johannes Lukas, är bättre än det norska alternativet med reguljärflyg.

– Sjukdomsrisken som är mycket högre. De har deras upplägg, men vi väljer den säkrare varianten, den kostar lite extra men vi är glada att vi har de resurserna, säger han till Expressen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!