Sebastian Samuelssons framgångar i VM syns i plånboken.
Sebastian Samuelssons framgångar i VM syns i plånboken. - Foto: Anders Wiklund/TT

Nytt pengaregn över Sebastian Samuelsson – så mycket har 25-åringen tjänat på VM-medaljerna

Sebastian Samuelsson tog återigen brons under skidskytte-VM i tyska Oberhof. Förutom medalj och ära, så betydde tredjeplatsen ett skönt klirr i kassan för 25-åringen.


Bara fyra tiondelar saknades upp til silverplatsen, men Sebastian Samuelsson fick återigen nöja sig med brons på årets skidskytte-VM. 

Endast en bom, i det tredje liggande skyttet, och bra tryck i skidåkningen gjorde att 25-åringen tog sitt andra brons under mästerskapet. 

— Det känns väldigt bra. På slutet har jag fått många mejl efter loppen där det har stått att jag borde gå skyttekurs. Nu visar jag alla kritiker. Två medaljer på VM – så många individuella medaljer har jag aldrig tagit på ett mästerskap tidigare. Jag är fantastiskt, fantastiskt nöjd, sa Sebastian Samuelsson till SVT då. 

Sebastian Samuelsson åkte in ytterligare 160 000 kronor

Nyheter24 har tidigare skrivit om Internationella skidskytteförbundets generösa prispengar under mästerskapet, här kan du läsa om hur mycket pengar Hanna Öberg och Linn Persson fick för sina VM-medaljer.

Sebastian Samuelsson belönades med 160 000 kronor för bronset i jaktstarten tidigare under mästerskapet. Nu fick 25-åringen ytterligare 160 000 kronor, och har åkt in totalt 320 000 kronor i Oberhof, enligt Etusuora.

Här kan du läsa allt om Sebastian Samuelsson: Petter Northugs hån, sambon och rullbandet för 1,3 miljoner.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!