Linn Persson och Hanna Öberg fixade dubbelt svenskt i toppen i damernas 15 kilometer på VM.
Linn Persson och Hanna Öberg fixade dubbelt svenskt i toppen i damernas 15 kilometer på VM. - Foto: Anders Wiklund/TT

VM-succé för Linn Persson – så mycket pengar fick hon för silvermedaljen

Skidskytten Linn Perssons genombrott på VM har inte bara resulterat i ett brons och ett silver – det har även gett gett en rejäl skjuts ekonomiskt.


I sprinten på VM i tyska Oberhof tog Linn Persson, 28, sin första individuella mästerskapsmedalj när hon åkte hem bronset.  

I distansen var det dags igen för svenskan – som med prickfritt skytte fick se sig slagen endast av landslagskompisen Hanna Öberg, 27.

Så mycket pengar tjänar Linn Persson på VM-medaljerna

Nyheter24 har tidigare skrivit om Hanna Öbergs sportsliga och ekonomiska succé under VM, här kan du läsa om hur mycket 27-åringen fick för sitt VM-guld.

Men givetvis får även silvermedaljörerna ett skönt klirr i kassan. För Linn Persson innebar andraplatsen ett tillskott på 215 000 kronor. 

För bronset fick 28-åringen 160 000 kronor, så totalt har hon nu åkt ihop 375 000 kronor under mästerskapet i tyska Oberhof.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tysk VM-guldhjälte död

Disney sänder Europamatcher

De kommande tre säsongerna kommer strömningstjänsten Disney att sända matcher från Europa League och Conference League i fotboll, över 340 matcher från varje säsong.

Klart: Sverige möter England på Gamla Ullevi

Sveriges avslutande hemmamatch i EM-kvalet mot England kommer att spelas på Gamla Ullevi i Göteborg.

Hon är fenomenet som skapar basketfeber i USA

Hon slog poängrekordet – för både män och kvinnor – i collegebasketen och hennes ansikte pryder redan flingpaket. Nu har fenomenet Caitlin Clark blivit vald först i WNBA-draften och 22-åringen skapar feber kring proffsligan i USA.

Raymond hjälte i strid om NHL- slutspel

idag 06:22
Detroit håller hoppet om en plats i NHL-slutspelet vid liv inför den sista matchen i grundserien. Det kan de tacka svenske Lucas Raymond för.

"Svennis" vädjan: Ge Tomasson tid

idag 05:46
Sveriges nye förbundskapten har fått en skakig start. Sveriges mest kände fotbollstränare gillar hans filosofi – och har en önskan. Jag hoppas att vi inte dömer ut honom alldeles för tidigt, säger Sven-Göran Eriksson om Jon Dahl Tomasson.