André Pops har sagt upp sig från SVT
André Pops har sagt upp sin fast anställning på SVT och börjar nu som frilansare istället på kanalen. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT & PONTUS LUNDAHL / TT

André Pops har sagt upp sig från SVT

Skidskytte-VM är i full gång i tyska Oberhof och svenska kammade hem en bronsmedalj under lördagens stafett. En av dem som sitter i Vinterstudion och kommenterar tävlingen är André Pops, som nu har sagt upp sig från kanalen – utan att lämna.


André Pops, 50, har varit en av kanalens största profiler i över 20 års tid. Han har suttit i "Vinterstudion och om kvällarna har Pops synts i SVT:s magasin som sänds varje vardagkväll under skidskytte-VM.

Under pågående skidskytte-VM i Oberhof är André Pops aktuell i SVT:s sändningar från mästerskapet med kollegan Yvette Hermundstad

Men nu har Pops valt att säga upp sig från SVT.

– Det stämmer. Sedan några månader tillbaka jobbar han som frilanskonsult hos oss, säger SVT:s sportchef Max Bursell till Expressen.

"Kommer inte märka någon skillnad"

Det kommer dock inte att bli några större förändringar i tv-rutan. 

– Planen är att André ska fortsätta att jobba med ungefär de sakerna som han har jobbat med tidigare här på SVT, med stora mästerskap och magasinsprogram. Tittarna kommer inte att märka någon skillnad. Och det är ingen dramatisk skillnad för oss, säger Max Bursell till tidningen.

Bursell förklarar att Pops inte kommer att kunna jobba för andra mediebolag. Men han kommer att kunna ha uppdrag som inte kommer i konflikt med SVT, så på den fronten får han en lite större frihet nu. 

Yvette Hermundstad jobbar som frilansare för SVT sedan några år tillbaka. 

SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!