Åkarna tycker VM-boendet är kusligt.
Åkarna tycker VM-boendet är kusligt. - Foto: Christine Olsson/Terje Pedersen/TT

Skidstjärnorna bor i spökhus under VM – hittade voodoo-docka: ”Hemsökt”

Under VM bor Frida Karlsson och resten av skidstjärnorna på ett hotell i den lilla österrikiska byn Unterfelach. Åkarna beskriver boendet som lyxigt – och läskigt.
– Man börjar ju fundera på det här med spöken. Det här känns lite hemsökt, säger sprintstjärnan Maja Dahlqvist.


Under årets VM i längdskidor har det svensk landslaget valt att bo på hotellet Gästehaus Rausch i utkanten av den lilla österrikiska byn Unterferlach, ungefär 40 minuter i bil från skidstadion i slovenska Planica. 

Hotellet ligger naturskönt och landslaget bor lyxigt i två hus med egna kockar. 

Här kan du läsa guiden till VM i längdskidor: Schema, datum och tv-tider.

Emma Ribom. Foto: Christine Olsson/ TT

Spöklikt hotell

Men allt är inte frid och fröjd. Flera åkare upplever hotellet och omgivningen som lite väl öde och spöklikt – där det händer konstiga saker. 

– Det är ett trevligt hotell, men en blandning mellan mysigt och läskigt. Och min lampa började blinka, säger Johanna Hagström till Aftonbladet.

Frida Karlsson och Moa Ilar. Foto: Christine Olsson/ TT

Hittade voodoo-docka

Under en joggingtur hittade några av åkarna en voodoo-docka och Maja Dahlqvist håller med sin lagkompis om att det är en underlig miljö, och berättar att det händer mycket mystiska grejer. 

– Fråga bara vår fysioterapeut. Jag mötte honom i går när jag var ute och joggade. Han hade sett någon hoppat ut från en lastbil - men när han kom fram till platsen var ingen där. Då vände han tillbaka, säger hon till Expressen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!