Ebba Andersson tjänar bra pengar på sin skidåkning.
Ebba Andersson tjänar bra pengar på sin skidåkning. - Foto: Christine Olsson/TT

Miljonregn över Ebba Andersson – så mycket pengar tjänar längdstjärnan

Ebba Andersson, 25, har inte bara framgångar i spåren, utan även ekonomiskt. Nyheter24 har tagit en titt på skidstjärnans pengar, och det ser bra ut.


Ebba Andersson är bara 25 år, men det känns som hon har varit med i världseliten väldigt länge. Och den känslan stämmer eftersom Andersson debuterade i världscupen redan 2015, med tre år kvar som junior. 

Redan som 19-åring tog hon silver i stafetten i VM i Lahti 2019, och sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt.

Här kan du läsa om hur mycket pengar Frida Karlsson tjänar.

Ebba Andersson. Foto: Terje Pedersen/TT

Vad har Ebba Andersson i lön?

Ebba Andersson skördar framgångar både sportsligt och ekonomiskt. 

Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, hade Ebba Andersson en taxerad inkomst på 536 600 kronor år 2021. 

En kik på längdstjärnans bolag Ebba Andersson AB visar att hon år 2022 omsatte 4 612 000 kronor, och gjorde en vinst på 2 796 000 kronor. Företaget hade hade en total summa tillgångar om 8 382 000 kronor. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

2 timmar sedan

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

3 timmar sedan
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.

Nadal lämnade Barcelona till stående ovationer

igår 18:34
Comebacken på arenan som bär hans namn tog slut efter två matcher. Tennisstjärnan Rafael Nadal förlorade i raka set mot Alex de Minaur i den andra omgången av Barcelonas ATP-turnering. Det var en fantastisk upplevelse att få möta "Rafa" här på hans egen bana, säger de Minaur.

Kittel GP-tvåa – "Tarzan sviker mig aldrig"

igår 15:56
Med i den absoluta toppen efter den inledande GP-ritten i världscupfinalen. Patrik Kittel och hans Touchdown gjorde avtryck direkt i Riyad. Fullträffen gav en överraskande andraplats. "Tarzan" sviker mig aldrig. Jag skulle vilja rida küren redan nu, säger Kittel.